5 περίεργα πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα την ώρα που γυμνάζεσαι

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020 14:30

5 περίεργα πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα την ώρα που γυμνάζεσαι

Unsplash

H γυμναστική προσφέρει αμέτρητα οφέλη. Ευεξία, πιο δυνατό ανοσοποιητικό, βελτιωμένη διάθεση και καλύτερη σχέση με το σώμα σου. Υπάρχουν όμως και μερικές «παρενέργειες» που θα λέγαμε ότι είναι αστείες και απροσδόκητες.

‘Οταν πιέζεις το σώμα, διαστέλλεται και αλλάζει σχήμα και στάση. Επομένως δεν είναι και τόσο παράξενο όταν προκύπτουν περίεργες λειτουργίες από το πουθενά. Αντί να τρομάζεις και να ανησυχείς μήπως πρόκειται για κάτι σοβαρό, οι ειδικοί σου εξηγούν γιατί συμβαίνουν αστεία πράγματα.

Πολλά αέρια

Μην ντρέπεσαι, παραδέξου το. Η γυμναστική, και ειδικά η yoga, σε κάνει επιρρεπή σε λειτουργίες που δεν θα ήθελες να σου συμβούν δημόσια. «Συμβαίνει γιατί η γυμναστική χαλαρώνει το έντερό σου. Ειδικά αν γυμνάζεις τον κορμό σου. Οι πεπτικοί μύες πιέζονται και απελευθερώνουν αέρα. Επίσης, οι βαριές αναπνοές στη γυμναστική γεμίζουν το σώμα με περισσότερο αέρα», εξηγεί ο κλινικός διατροφολόγος Josh Axe.

Σεξουαλική διέγερση

Η γυμναστική δεν προκαλεί μόνο την έκκριση ενδορφινών στο σώμα. «Οι ασκήσεις στο κάτω μέρος του σώματος συμβάλουν στην απελευθέρωση τεστοστερόνης. Αυτό αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στα γεννητικά όργανα και έτσι αυξάνεται η λίμπιντο. Γεγονός που σε κάνει να νιώθεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση», εξηγεί ο personal trainer Nick Liguori.

Σου φεύγουν τσίσα

Συμβαίνει πιο συχνά σε γυναίκες επειδή οι μύες του πυελικού εδάφους. Ένας τρόπος να μειωθεί αυτή η «παρενέργεια» είναι να προπονήσεις τους μύες μέσω ασκήσεων Κέγκελ.

Χασμουρητό

Έχουμε συνδυάσει το χασμουρητό με την κούραση και τη βαρεμάρα, αλλά τελικά συμβαίνει και όταν γυμναζόμαστε. Αν και οι ειδικοί δεν έχουν καταλήξει κάπου, η βασική υπόθεση είναι ότι αυτό συμβαίνει για να κατεβάσει ρολά ο εγκέφαλος.

Μήπως είχες οργασμό;

Έχουμε μιλήσει παλιότερα για το φαινόμενο του “coregasm”. Δεν συμβαίνει έτσι απλά, αλλά δεν είναι απίθανο. Αν κάνεις focus σε συγκεκριμένες ασκήσεις του κάτω μέρους στο σώμα, οι μυικές κινήσεις και η απελευθέρωση τις εντάσεις μπορεί να σε οδηγήσει στην κορύφωση. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Ιντιάνα, οι πιθανότερες ασκήσεις που το προκαλούν είναι η ποδηλασία, το pole dancing και η άρση βαρών.

ladylike.gr