Πώς να αντικαταστήσετε ένα φωτιστικό

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020 10:32

Πώς να αντικαταστήσετε ένα φωτιστικό

Αντικαταστήστε ένα ελαφρύ φωτιστικό χωρίς ταλαιπωρία με αυτές τις ηλεκτρικές συμβουλές που μας παραχώρησε ένα επαγγελματίας ηλεκτρολόγος από τους Texnikoi24-7.

1. Η απενεργοποίηση του διακόπτη δεν αρκεί

Ακόμα και αφού απενεργοποιήσετε τον διακόπτη που ελέγχει το κύκλωμα του φωτός, μπορείτε ακόμα να τραυματιστείτε. Πως; Ορισμένα κουτιά διακλάδωσης περιέχουν καλωδίωση από πολλά κυκλώματα. Έτσι, ακόμη και αν διακόψετε την τροφοδοσία στο φωτιστικό, ενδέχεται να υπάρχουν ακόμη καλώδια στο κουτί διακλάδωσης.

Για να είστε ασφαλείς, ελέγξτε όλα τα καλώδια στο κουτί με έναν ανιχνευτή τάσης χωρίς επαφή πριν αποσυνδέσετε τυχόν καλώδια. Απλώς αγγίξτε τη μόνωση κάθε καλωδίου με τον ελεγκτή. Εάν το φως ανάψει, το καλώδιο είναι “ζωντανό”. Δεν χρειάζεται να αγγίξετε ένα γυμνό καλώδιο για να ελέγξετε εάν υπάρχει τάση με αυτόν τον ανιχνευτή. Αρκεί να κρατάτε το άκρο πάνω ή κοντά στη μόνωση του σύρματος.

2. Αγοράστε επιπλέον βραχίονες στήριξης

Οι βραχίονες στήριξης που παρέχονται με το εξάρτημα σας ενδέχεται να μην λειτουργούν με το κουτί διακλάδωσης. Έτσι, όταν αγοράζετε το νέο σας προσάρτημα, πάρτε επίσης μερικά άλλα στυλ αγκυλών στήριξης.

3. Επαγγελματική λύση για μεγάλες βίδες

Αν οι βίδες στερέωσης είναι πολύ μεγάλες για να χωρέσουν στο κουτί, θα πρέπει να τις κόψετε. Ένας απογυμνωτής καλωδίων με ενσωματωμένους κόπτες μπουλονιών είναι σωστός τρόπος. Απλώς βιδώστε τη βίδα στην οπή με το σωστό μέγεθος μέχρι να φτάσετε το μήκος που χρειάζεστε και πιέστε τη λαβή. Καθώς αφαιρείτε τη βίδα, το εργαλείο καθαρίζει τα σπειρώματα στο άκρο της κοπής.

4. Κοντά καλώδια, κανένα πρόβλημα

Όταν τα καλώδια στο κουτί είναι πολύ κοντά, οι συνδέσεις χειροτερεύουν. Αντ 'αυτού, πάρτε μερικές συνδέσεις. Σε στενούς χώρους, είναι πολύ πιο εύκολο στη χρήση από τα περιστρεφόμενα παξιμάδια. Σπρώξτε ένα νέο κομμάτι σύρματος στο βύσμα και, στη συνέχεια, πιέστε το βύσμα στο παλιό σύρμα. Τώρα έχετε αρκετό μήκος για να συνδεθείτε με τα καλώδια του προσαρτήματος. Βεβαιωθείτε ότι το σύρμα που χρησιμοποιείτε για την σύνδεση έχει το ίδιο εύρος με το υπάρχον σύρμα.

5. Επεκτείνετε το κουτί

Εάν το κουτί διακλάδωσης έχει εσοχή περισσότερο από 1 εκατοστό από την επιφάνεια του τοίχου ή της οροφής, έχετε παραβίαση κώδικα. Αυτό είναι συνηθισμένο όταν ένα στρώμα γυψοσανίδας ή ξύλου εγκαταστάθηκε πάνω από την αρχική οροφή. Για να το διορθώσετε, προσθέστε ένα πλαίσιο επέκτασης.

Αντικαταστήστε ένα φωτιστικό γρηγορότερα, με ασφάλεια και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση με τις παραπάνω ηλεκτρικές συμβουλές και τεχνικές που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες. Αυτές οι συμβουλές επιλύουν τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που ενδέχεται να συναντήσετε και ελπίζουμε να σας φανούν χρήσιμες.




00 inkefalonia general ad 300X250