Γιουβέτσι με μανιτάρια από την Σία Λαδά!
Συνταγή
Tα μανιτάρια αποτελούν μια εξαίσια επιλογή για πολλά φαγητά! Tο γιουβετσάκι με μανιτάρια, για τους χορτοφάγους και όχι μονο φυσικα….
ΥΛΙΚΑ:
500 γραμ. μανιτάρια
500 γραμ. κριθαράκι
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
Χυμό ντομάτας
κρεμμύδι
3-4 σκελίδες σκόρδο
Αλατάκι
πιπεράκι
λάδι
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
1 κύβο λαχανικών
1 πράσινη πιπεριά και 1 κόκκινη Φλωρίνης
Λίγη κανελίτσα
1-2 κόκκους μπαχάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φέτες μανιτάρια η ολόκληρα τα Οποία κόβουμε στα δύο. Σοτάρουμε λοιπόν το κρεμμυδάκι μας με το σκόρδο στο ελαιόλαδο και Τα μανιτάρια μας, σβήνουμε με το κρασί αλατοπιπερώνουμε Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα , τον χυμό ντομάτας, τον κύβο Λαχανικών τις πιπεριές ψιλοκομμένες την κανέλα και το μπαχάρι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα να βράσουν. Στην συνέχεις βράζουμε Ελαφρώς το κριθαράκι μας, η το προσθέτουμε στο ταψί μας μαζί με Τα μανιτάρια. Αφού λοιπόν είναι έτοιμα τα μανιτάρια αδειάζουμε σε Ταψί και προσθέτουμε το κριθαράκι η το έχουμε έτοιμο βρασμένο, Σκεπάζουμε το ταψί μας και ψήνουμε για 1 ωρίτσα περίπου μέχρι να Δέσει το φαγητό μας και να ψηθεί το κριθαράκι. Γίνεται πεντανόστιμο!
Καλή απόλαυση!