Τα στόρια στα παράθυρά μας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Μαΐου 2020 18:30

Τα στόρια στα παράθυρά μας

Το καλοκαίρι φαίνεται να είναι ήδη εδώ. Η μέρα έχει μεγαλώσει πολύ και ο καιρός είναι ζεστός. Και αν και αγαπάμε αυτή την εποχή του χρόνου, συχνά ο ζεστός ήλιος μάς κουράζει και μας ταλαιπωρεί ιδίως όταν διαπερνά τα παράθυρα και ζεσταίνει το σπίτι μας και μάλιστα κατά τις μεσημεριανές ώρες.

Σε αυτή την περίπτωση φαίνεται ότι οι κουρτίνες δεν μπορούν να περιορίσουν σε σημαντικό βαθμό την διαπερατότητα του ήλιου καθώς λειτουργούν κυρίως διακοσμητικά. Το λεπτό και αέρινο ύφασμά τους εδώ δεν μπορεί να λειτουργήσει χρηστικά.

Από την άλλη, το να χρησιμοποιήσουμε βαριά και σκουρόχρωμα υφάσματα στις κουρτίνες μας το καλοκαίρι δεν είναι καθόλου καλή ιδέα, καθώς θα σκοτεινιάζουν τον χώρο μας και θα αυξάνουν την αίσθηση της ζέστης μέσα στο σπίτι μας.

Τελικά υπάρχει λύση;

Η λύση υπάρχει και είναι πολύ απλή. Για να μπορέσουμε να αποφύγουμε τον έντονο ήλιο τις διάφορες ώρες της ημέρας μπορούμε να επενδύσουμε τα παράθυρά μας με στόρια.

Σήμερα αυτού του τύπου οι κουρτίνες ή οι ρολοκουρτίνες όπως θα λέγαμε διαφορετικά είναι από τις πρώτες μας επιλογές, πρώτα απ’ όλα διότι εκπληρώνουν τον στόχο μας, ο οποίος δεν είναι άλλος από τη διατήρηση ενός σκιερού σπιτιού ειδικά κατά τις ώρες που ο ήλιος καίει περισσότερο.

Μπορούμε να τα βρούμε σε πολλά υφάσματα, χρώματα και μοτίβα και να τα συνδυάσουμε κατάλληλα με τη διακόσμηση που έχουμε επιλέξει για κάθε χώρο του σπιτιού μας. Φυσικά, πάντα μπορούμε ακόμα και να επιλέξουμε τα κλασικά ξύλινα ή πλαστικά στόρια.

Επιπλέον, μπορούμε να βρούμε τέτοιου είδους κουρτίνες σε διάφορες και καλές τιμές, ενώ είναι απολύτως εύχρηστες καθώς ανοίγουν και κλείνουν εύκολα χωρίς να υπάρχει ο φόβος να σκιστούν.

Τέλος, καθαρίζονται επίσης πολύ εύκολα χωρίς να χρειάζεται να τα βάλουμε στο πλυντήριο, απλά σκουπίζοντάς τα. Έτσι, και φροντίζοντάς τα κάθε μέρα τα διατηρούμε καθαρά και φωτεινά, αν πρόκειται για υφασμάτινα. Αν έχουμε επιλέξει τα ξύλινα ή πλαστικά, τότε ο καθαρισμός τους γίνεται ακόμα πιο εύκολος, αφού το μόνο που χρειάζεται είναι να τα ξεσκονίζουμε καθημερινά.

Μας δεσμεύουν στην υπόλοιπη διακόσμηση;

Καθόλου δεν μας δεσμεύουν στην υπόλοιπη διακόσμηση και στα χρώματα που θέλουμε να επιλέξουμε για τα έπιπλα και τους τοίχους μας, αφού έχουμε την δυνατότητα να τα συνδυάσουμε σε οποιοδήποτε χρώμα.

Μάλιστα, έχουμε ακόμα την δυνατότητα να ντύσουμε τους τοίχους μας και με ταπετσαρίες ή και με αυτοκόλλητα σε αγαπημένα μας σχέδια, μοτίβα και χρώματα.

Με αυτό τον τρόπο προσφέρουμε ακόμη περισσότερη φωτεινότητα και ζωντάνια στα δωμάτια του σπιτιού μας και μάλιστα με τον πιο απλό και οικονομικό τρόπο.

Είναι λοιπόν πολύ εύκολο όχι μόνο να κρατήσουμε τον καυτό ήλιο έξω από το σπίτι μας, αλλά να το κάνουμε με κομψότητα και στυλ και μάλιστα χωρίς να δεσμευόμαστε σε ό,τι αφορά τη διακόσμηση των διάφορων χώρων μας.




00 inkefalonia general ad 300X250