Νήσος Σπάρτη: Το άγνωστο νησάκι που ανήκε στον Αριστοτέλη Ωνάση -Ετοίμαζε δεύτερο Σκορπιό για τον γιο του, Αλέξανδρο [εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020 10:02

Νήσος Σπάρτη: Το άγνωστο νησάκι που ανήκε στον Αριστοτέλη Ωνάση -Ετοίμαζε δεύτερο Σκορπιό για τον γιο του, Αλέξανδρο [εικόνες]

Απέναντι από το Περιγιάλι Λευκάδας, υπάρχει ένα καταπράσινο νησί που κάποτε άνηκε στον Αριστοτέλη Ωνάση.

Το όνομά του Νήσος Σπάρτη. Εκεί, ο Αριστοτέλης Ωνάσης σκόπευε να δημιουργήσει έναν δεύτερο Σκορπιό για τον γιο του Αλέξανδρο. Ξεκίνησε τις εργασίες οι οποίες σταμάτησαν βίαια τον Ιανουάριο του 1973 όταν ο γιος του Ελληνα κροίσου, Αλέξανδρος, έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του.

Φωτογραφίες: Το άγνωστο νησί του Αριστοτέλη Ωνάση

Μάλιστα στην κορυφή του νησιού, ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ήθελε να δημιουργήσει ένα δεύτερο ροζ σπίτι ανάλογο με αυτό του Σκορπιού. 

Νήσος Σπάρτη, γεμάτη πράσινοΝήσος Σπάρτη

Και η Νήσος Σπάρτη πέρασε στην κατοχή της οικογένειας του Ρώσου μεγιστάνα Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ.

Δέντρα στη Νήσο Σπάρτη και ένα σπίτι χωμένο ανάμεσά τουςΤο μικρό νησάκι ανήκει στον νομό Λευκάδας

Στόχος της οικογένειας είναι όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες στον Σκορπιό, που μεταμορφώνεται σε πολυτελές resort για κροίσους, να ξεκινήσουν οι εργασίες και σε αυτό το νησί.

Σπίτι ανάμεσα στα δέντρα στη Νήσο ΣπάρτηΗ Νήσος Σπάρτη αγοράστηκε από τον Αριστοτέλη Ωνάση μαζί με τον Σκορπιό.

Τσιμεντένια προβλήτα στη Νήσο ΣπάρτηΠλέον, το νησάκι ανήκει στην οικογένεια του Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ

Σύμφωνα με το Wikipedia, η Νήσος Σπάρτη ανήκει στον νομό Λευκάδας και στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Τηλεβοεϊδών νήσων και στο σύμπλεγμα των Πριγκηπονήσων της Λευκάδας.

Προβλήτα στη Νήσο ΣπάρτηΗ οικογένεια του Ρώσου μεγιστάνα αναμένεται να ξεκινήσει τις εργασίες στο νησί, όταν ολοκληρωθούν αυτές στον Σκορπιό.

Πηγή: iefimerida.gr


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250