5 Λάθη για να Αποφύγετε Όταν Αποθηκεύετε τα Φρέσκα Φρούτα σας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Μαΐου 2020 12:05

5 Λάθη για να Αποφύγετε Όταν Αποθηκεύετε τα Φρέσκα Φρούτα σας

Είτε τα χρησιμοποιείτε για να συνοδεύσετε το γιαούρτι σας και για να φτιάξετε δροσιστικά smoothies, είτε απλώς θέλετε να έχετε πρόσβαση σε ένα γρήγορο σνακ, πάντα είναι μια καλή ιδέα να έχετε μερικά φρέσκα φρούτα στην κουζίνα σας.

Φυσικά η αγορά των φρούτων δεν είναι πυρηνική φυσική, ωστόσο υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξετε σχετικά με την αποθήκευσή τους. Παρακάτω θα βρείτε τα 5 συχνότερα λάθη που αφορούν την αγορά και την αποθήκευση των φρούτων.

Αγοράζετε πάντα άγουρα φρούτα Μπορεί να νομίζετε πως αν αγοράσετε άγουρα φρούτα αυτά θα ωριμάσουν με την ησυχία τους στην κουζίνα σας, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν ωριμάζουν όλα τα φρούτα αφού κοπούν. Κάποια από τα φρούτα παράγουν έναν υδρογονάνθρακα που ονομάζεται αιθυλένιο, όπως οι μπανάνες και τα αχλάδια, και θα ωριμάσουν. Υπάρχουν όμως και φρούτα όπως ο ανανάς που θα μείνουν στο ίδιο στάδιο ωρίμανσης που βρίσκονταν κατά την αγορά.

φρέσκα φρούτα

Δεν ωριμάζουν όλα τα φρούτα αφού κοπούν.

Δεν αγοράζετε φρούτα με ατέλειες Τα άσχημα φρούτα δεν είναι απαραίτητα και κακά φρούτα! Αν αφήνετε έξω αυτά που είναι κακοσχηματισμένα ή έχουν μερικά σημάδια πάνω τους, τότε ενδεχομένως χάνετε μερικά πολύ καλά κομμάτια.

φρέσκα φρούτα

Τα άσχημα φρούτα δεν είναι απαραίτητα και κακά φρούτα!

Βάζετε όλα τα φρούτα μαζί Το παραδεχόμαστε: μια ωραία φρουτιέρα στο τραπέζι της κουζίνας σας που έχει όλα τα είδη των φρούτων είναι ένα πολύ όμορφο χαρακτηριστικό που κάνει την κουζίνα σας να φαίνεται ζεστή και φιλόξενη. Ωστόσο δεν είναι καλή ιδέα. Τα φρούτα που παράγουν αιθυλένιο μπορούν να κάνουν τα υπόλοιπα να σαπίσουν πιο γρήγορα όταν έρχονται σε επαφή.

φρέσκα φρούτα

Τα φρούτα που παράγουν αιθυλένιο μπορούν να κάνουν τα υπόλοιπα να σαπίσουν πιο γρήγορα όταν έρχονται σε επαφή.

Αποθηκεύετε πλυμένα φρούτα Ίσως πιστεύετε πως το να πλένετε τα φρούτα σας πριν τα αποθηκεύσετε είναι μια καλή ιδέα έτσι ώστε όταν θα θελήσετε να τα φάτε να είναι έτοιμα προς κατανάλωση. Ωστόσο, η τακτική αυτή μπορεί να κάνει τα φρούτα σας να σαπίσουν πιο γρήγορα, καθώς η περιττή υγρασία ενθαρρύνει τα βακτήρια να αναπτυχθούν και να πολλαπλασιαστούν.

φρέσκα φρούτα

Η περιττή υγρασία ενθαρρύνει τα βακτήρια να αναπτυχθούν και να πολλαπλασιαστούν.

Νομίζετε πως δεν χρειάζονται όλα πλύσιμο Δεν θα φάτε την φλούδα του καρπουζιού, άρα γιατί να μπείτε στον κόπο να το πλύνετε, σωστά; Ακόμα, όμως, και αν πετάτε την φλούδα πρέπει να το πλένετε γιατί το μαχαίρι που χρησιμοποιείτε περνάει από το εξωτερικό του φρούτου και μπορεί να μεταφέρει βακτήρια στο εσωτερικό του.

φρέσκα φρούτα

Πρέπει να πλένετε όλα τα φρούτα.

spirossoulis.com




00 inkefalonia general ad 300X250