Η σουηδική διακόσμηση στη ζωή μας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020 12:00

Η σουηδική διακόσμηση στη ζωή μας

Πολλές φορές αισθανόμαστε την ανάγκη να κάνουμε μερικές αλλαγές στο σπίτι μας, αφού ίσως τα έπιπλα και η διακόσμηση που έχουμε να έχουν φύγει πια από τη μόδα, αλλά εμείς δεν βρίσκαμε την ευκαιρία για τέτοιες αλλαγές.

Αν έχουμε πάρει όμως την απόφαση για μια μικρή ανακαίνιση και ιδιαίτερα στο σαλόνι του σπιτιού μας, εκεί όπου υποδεχόμαστε τα αγαπημένα μας πρόσωπα, ήρθε η στιγμή να σκεφτούμε και να επιλέξουμε κάποιο στυλ κλασικό και ταυτόχρονα μοντέρνο, που δεν φεύγει από τη μόδα και γι’ αυτό το αγαπάμε ιδιαίτερα.

Ο λόγος για το σουηδικό στυλ διακόσμησης, το οποίο θα λέγαμε ότι έχει τις βάσεις του στον μινιμαλισμό και προωθεί την ιδέα του less is more.

Ας δούμε λοιπόν λίγο πιο αναλυτικά πώς μπορούμε να ακολουθήσουμε αυτή την τάση:

Σε αυτή την διακόσμηση, το καλύτερο έπιπλο που θα μπορούσαμε να επιλέξουμε είναι ο καναπές γωνία για τον απλούστατο λόγο ότι μόνο με έναν καναπέ εξασφαλίζουμε πολλά καθίσματα κι έτσι μπορούμε να αποφύγουμε να γεμίσουμε το σαλόνι μας με περισσότερα καθίσματα. Φυσικά, εδώ έχουμε τη δυνατότητα να τοποθετήσουμε αρκετά μαξιλάρια για να γεμίσουμε με τον πιο όμορφο τρόπο τον καναπέ μας.

Τα έπιπλα EpiplaGand που θα επιλέξουμε, πρέπει να φροντίσουμε να είναι όσο το δυνατόν πιο απλά και μίνιμαλ. Σε αυτή την τάση της διακόσμησης δεν χρειάζονται, ή μάλλον μπορούμε να πούμε ότι είναι απαγορευτικά, έπιπλα με πολλές διακοσμητικές λεπτομέρειες. Αντιθέτως, θέλουμε απλές γραμμές για να δημιουργήσουμε την επιθυμητή αρμονία.

Τέλος και πιο βασικό είναι η χρωματική παλέτα πάνω στην οποία κινείται το σουηδικό στυλ διακόσμησης. Και πάλι less is more, επομένως επιλέγουμε τις διάφορες αποχρώσεις του γκρι, το μαύρο και το λευκό, τα οποία σε συνδυασμό με ξύλινα έπιπλα προσφέρουν ζεστασιά στον χώρο μας.

Αν φοβάστε να τολμήσετε το μαύρο χρώμα σε μεγάλες επιφάνειες, υπάρχει κι εδώ λύση. Για παράδειγμα, μπορείτε να επενδύσετε σε μαύρα μαξιλάρια για τον καναπέ σας μαζί με μερικά λευκά ή να προτιμήσετε αντί για ξύλινο τραπεζάκι κάποιο μαύρο μεταλλικό.

Μπορεί να μην το πιστεύετε, αλλά το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα αρμονικό, οπότε το μαύρο σταματά να θυμίζει εκείνο το καταθλιπτικό και άγριο χρώμα που γνωρίζαμε, αλλά αποκτά μια νέα ταυτότητα με πιο μοντέρνα, σύγχρονη διάθεση.

Και φυσικά, και σε αυτό το στυλ δεν θα μπορούσε να λείπει λίγο χρώμα. Αλλά εδώ το χρώμα το θέλουμε με τον πλέον φυσικό τρόπο. Όπως επιλέξαμε κάποια ξύλινα τραπέζια, έχουμε τη δυνατότητα να διακοσμήσουμε και αρκετά φυτά εσωτερικού χώρου. Τα φυτά μάς προσφέρουν οξυγόνο και μας ανεβάζουν τη διάθεση, ενώ το φυσικό πράσινο χρώμα τους βοηθάει στη συγκέντρωση και τη χαλαρότητα.

Δεν θα μπορούσαμε να βρούμε πιο μοντέρνο και ταυτόχρονα κλασικό τρόπο για να διακοσμήσουμε το σαλόνι μας. Το σουηδικό στυλ διακόσμησης βρίσκεται στη μόδα επί σειρά ετών και θα παραμείνει. Ας μην το φοβηθούμε!




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ