Επίπεδα φούρνου: Σε ποιο ύψος πρέπει να βάλεις την πίτσα για να μην καεί το τυρί -Καν' το όπως οι επαγγελματίες

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020 14:30

Επίπεδα φούρνου: Σε ποιο ύψος πρέπει να βάλεις την πίτσα για να μην καεί το τυρί -Καν' το όπως οι επαγγελματίες

Με τη συνεχή εξάσκηση της μαγειρικής, μπορεί κάποιος να ανακαλύψει πολλές νέες παραμέτρους στην κουζίνα που στο παρελθόν δεν λάμβανε υπόψιν.

Όπως για παράδειγμα τον χρόνο ψησίματος ή τη θερμοκρασία στην οποία πρέπει ένα φαγητό να βράσει/ψηθεί σωστά.

Εκτός βέβαια από τα προφανή υπάρχει και ένα άλλο στοιχείο που οι περισσότεροι δεν λαμβάνουν υπόψιν την ώρα που θα βάλουν ένα ταψί μέσα στο φούρνο. Το ύψος στο οποίο πρέπει να μπει ώστε το αποτέλεσμα να μην είναι απλά καλό ή μέτριο, αλλά τέλειο.
Σε πολλούς θα ακούγεται αρκετά οικείο, καθώς έχουν αναρωτηθεί το παραπάνω, την ώρα που βάζουν ένα ταψί με πατάτες στο φούρνο.

Ανεξάρτητα από το επίπεδο μαγειρικής δεξιότητας, αυτό είναι ένα ερώτημα στο οποίο ακόμη και έμπειροι μάγειρες σκοντάφτουν. Βασικά, υπάρχει μια σύντομη απάντηση. Η απλή: σε περίπτωση αμφιβολίας, βάλτε τη σχάρα του φούρνου στη μεσαία θέση. Αυτή είναι μια safe προσέγγιση που λειτουργεί καλά στις περισσότερες περιπτώσεις μαγειρέματος και ψησίματος.

Ψηλά
Αυτή η θέση είναι ιδανική για γρήγορο και τραγανό ψήσιμο που δεν είναι απαιτητικό. Βάλτε λοιπόν ψηλά τα φαγητά που θέλετε να βγουν τραγανά απ’ έξω και ζουμερά, αφράτα μέσα. Κάποια από τα φαγητά που μπορείτε να βάζετε ψηλά είναι το σκορδόψωμο, η μπριζόλα και οι φέτες ψωμιού με τυρί από πάνω. Μεγάλη προσοχή, γιατί είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείτε και να τα κάψετε.

Μέση
Η προεπιλεγμένη θέση. Είναι ιδανική για τα περισσότερα φαγητά, καθώς το ταψί βρίσκεται στη μέση του φούρνου, επιτρέποντας στον ζεστό αέρα να κυκλοφορεί ομοιόμορφα γύρω από το φαγητό, με αποτέλεσμα και ομοιόμορφο μαγείρεμα.

Χαμηλά
Αυτή η θέση είναι η πιο κοντινή στην πηγή της θερμότητας και είναι ιδανική για πίτσα ή άλλες επίπεδες ζύμες που απαιτούν σύντομη έκθεση σε έντονες θερμοκρασίες. Μπορεί να μην έχει την ένταση ενός φούρνου με ξύλα, αλλά πλησιάζει περισσότερο από το μεσαίο ράφι.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250