Πώς να ρυθμίσω το μυαλό μου για περισσότερη χαρά και παραγωγικότητα στη ζωή και την δουλειά μου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020 10:34

Πώς να ρυθμίσω το μυαλό μου για περισσότερη χαρά και παραγωγικότητα στη ζωή και την δουλειά μου

Πολύ συχνά κολλάμε σε άκαμπτα συστήματα πεποιθήσεων τα οποία μας καθορίζουν το πώς να λειτουργούμε είτε για να πετύχουμε είτε για να είμαστε ευτυχισμένοι. Ίσως στο μυαλό μας υπάρχει η αίσθηση πως αν έχεις ένα δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα να είσαι πιο πετυχημένος από το αν έχεις ένα κομμωτήριο στην ίδια περιοχή.

Θα διαπιστώσετε ότι, αναπτύσσοντας περισσότερη αυτογνωσία, εξημερώνοντας το μυαλό και μαθαίνοντας πώς να σκέφτεστε και να λειτουργείτε καλύτερα, θα σας ωθήσει στο να γίνετε πιο παραγωγικοί.

Ο μεγαλύτερος μύθος είναι ότι όσοι εργάζονται περισσότερες ώρες και πιο σκληρά, οδηγούνται στο να βγάζουν περισσότερα χρήματα και σε μεγαλύτερη επιτυχία. Στην πραγματικότητα, η διαβίωση χωρίς στρες, η ανάπτυξη της αυτογνωσίας, η ψυχική και συναισθηματική ισορροπία επιτρέπουν μεγαλύτερη σαφήνεια και ευκολία.

Πάρτε χρόνο για τον εαυτό σας, φροντίστε τον, και κάντε την υγεία και την ευτυχία σας βασικές προτεραιότητες. Όσο καλύτερα αισθάνεστε, τόσο πιο παραγωγικοί και δημιουργικοί γίνεστε. Όσο δημιουργικός πρέπει να είναι ένας καλλιτέχνης τόσο δημιουργικός πρέπει να είναι ένας τεχνικός στην Αθήνα ή ένας εργαζόμενος σε λογιστικό γραφείο στην Αθήνα. Όλα τα επαγγέλματα θα πρέπει να εκτελούνται με δημιουργικότητα και χαρά για να αποδώσουν χρήμα και επιτυχία.

Η εσωτερική αλλαγή και η βελτιστοποίηση του μυαλού ενεργοποιεί νευρωνικά δίκτυα που βελτιώνουν τη λειτουργία του εγκεφάλου, απελευθερώνει τα αρνητικά συναισθήματα και μειώνει το άγχος. Αυτά βοηθούν στη καλύτερη λήψη αποφάσεων και μας διδάσκει να είμαστε λιγότερο αντιδραστικοί. Επίσης βελτιώνουμε δεξιότητες που έχουν να κάνουν με την καλύτερη σύνδεση και την αποτελεσματική επικοινωνία μας με τους άλλους. Όλα αυτά μη νομίζετε ότι απασχολούν μόνο κάποιον που είναι δικηγόρος στην Θεσσαλονίκη  ή γιατρός ή πολιτικός, απασχολούν κάθε επάγγελμα και κάθε ηλικία.

Ο διαλογισμός, η γιόγκα και η αυτο-ανάπτυξη μπορούν να σας δειδάξουν πως να δημιουργήσετε μια εσωτερική αρμονία και ευτυχία με εξουδετέρωση της υπερανάλυσης. Επίσης φροντίστε το σώμα σας, απελευθερώνοντας ασυνείδητους φόβους και αρνητικά συναισθήματα. Αυτή η νοοτροπία θα σας μάθει να είστε πιο ευέλικτοι και πιο ανοιχτόμυαλοι και όσο περισσότερο μετατοπίζετε τις πεποιθήσεις και τις αντιλήψεις σας προς μια πιο εύκολη ζωή θα διαπιστώσετε πως όλα γίνονται και πως οι απαντήσεις που χρειάζεστε εμφανίζονται.

Η αποκοπή από το πώς νομίζουμε ότι οι άνθρωποι, οι επιχειρήσεις και η ζωή πρέπει να είναι, σας βοηθά να είστε παρόντες στο τώρα, και να ζείτε πιο συνειδητά. Το να αισθάνεστε καλά μαζί με τη βελτιστοποίηση του φακού της πραγματικότητας και τη διατήρηση μιας θετικής στάσης θα φτιάξετε μια ζωή πιο ευχάριστη, απελευθερωμένη από τους φόβους και την περιορισμένη σκέψη.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250