Φτιάξε μόνη σου ζεστά και λαχταριστά cinnamon rolls

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Απριλίου 2020 16:00

Φτιάξε μόνη σου ζεστά και λαχταριστά cinnamon rolls

Έχεις ρεπό και πεθύμησες ένα γλυκάκι; 

Αντί να βγεις με τις φίλες σου για να φάτε έξω, τι θα έλεγες να φτιάξεις εσύ ένα λαχταριστό γλυκό και να τις καλέσεις για ένα καφεδάκι;

Ήδη έχεις βγάλει τις κατσαρόλες!

Τα Cinnamon rolls είναι ένα αμερικάνικο γλυκό που ήρθε πριν λίγα χρόνια και στη χώρα μας. Είναι στην ουσία, ρολάκια ζύμης με κανέλα, όπου μπορείς να προσθέσεις σοκολάτα, καραμέλα, ξηρούς καρπούς, μπισκότο και συνήθως γλάσο από πάνω. 

Υπάρχουν διάφορα μεγέθη, αλλά συνήθως είναι ατομικά. Μπορείς να το συνδυάσεις με τον καφέ ή το τσάι σου το πρωί ή το απόγευμα. 

Τη ζύμη, το γλάσο και τη ζάχαρη από κανέλα μπορείς να τα φτιάξεις από το προηγούμενο βράδυ, ώστε να έχεις μία ώρα μόνο την επόμενη ημέρα για τα ρολάκια. Αποθήκευσε τη ζύμη και το γλάσο στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα θα έχεις μόνο τα φτιάξεις τα ρολάκια, που παίρνουν 20-30 λεπτά. Άσε το γλάσο να τήξει όσο προετοιμάζεις τα άλλα και ψήσε τη ζύμη. Μπορείς βέβαια να τα κάνεις και την ίδια ημέρα για να είναι φρέσκα

shutterstock

shutterstock

ΥΛΙΚΑ (για 20 Cinnamon rolls)

Για τη ζύμη

3 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές του γλυκού μαγιά
2 κουταλιές του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κρύο βούτυρο
2 αυγά
1 κούπα γάλα

Για τη γέμιση

4 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
3/4 της κούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας και 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα

Για το γλάσο

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο μαλακό
μισό πακέτο τυρί κρέμα, μαλακό
1 1/4 της κούπας ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη

shutterstock

shutterstock

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για να φτιάξεις τη ζύμη: Βάλτε αλεύρι, μαγιά, αλάτι, ζάχαρη και βούτυρο στο μπλέντερ. Χτυπήστε για να ενωθούν, προσθέστε τα αυγά και χτυπήστε πάλι. Ρίξτε σιγά σιγά τα 3/4 της κούπας γάλα και συνεχίστε να χτυπάτε για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε και άλλο γάλα, αν χρειαστεί, μέχρι το μείγμα να γίνει μια ελαφρώς κολλώδης μπάλα. Αν η ζύμη είναι υγρή, προσθέστε και άλλο αλεύρι.

Βάλτε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε με το χέρι για 5 λεπτά. Δημιουργήστε μια μαλακή μπάλα ζύμης, βάλτε τη στο μπολ και καλύψτε τη με πλαστική μεμβράνη. Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1-2 ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Αλλιώς, βάλτε τη στο ψυγείο για το βράδυ (6-8 ώρες).

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 C. Λιώστε 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Με ένα πινέλο βουτυρώστε το εσωτερικό ενός ταψιού. Σε άλλο μπολ, αναμείξτε τη ζάχαρη και την κανέλα. 

Για την κατασκευή: Βάλτε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και τυλίξτε τη μέχρι να έχει ένα πάχος. Βουτυρώστε το και πασπαλίστε το με το μείγμα κανέλας και ζάχαρης. Προσθέστε κι άλλη ζάχαρη και πιέστε τη μέσα στη ζύμη με ένα πιρούνι. Πλάστε το πάλι σε έναν μακρύ και σφιχτό κύλινδρο. Κόψτε το σε 20 κομμάτια και μεταφέρετε τα στα πλάγια σε ένα ταψί. Βουτυρώστε τα ρολάκια από πάνω και ψήστε τα για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη από πάνω.

Για το γλάσο: Όσο ψήνονται τα ρολάκια, χτυπήστε το βούτυρο και την κρέμα τυριού μαζί σε ένα μίξερ. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και ανακατέψτε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα. Ρίξτε το γλάσο στα ζεστά cinnamon rolls και απλώστε το. 

Σερβίρεται αμέσως και καλή απόλαυση!

bovary.gr