5 tips για την αποθήκευση της τροφής του σκύλου σας

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020 09:53

5 tips για την αποθήκευση της τροφής του σκύλου σας

Ακόμα κι αν αγοράζετε τη καλύτερη ποιότητα ξηράς τροφής σκύλου πρέπει να γνωρίζετε πώς να την διατηρείτε φρέσκια και εξίσσου νόστιμη καθόλη τη διάρκεια της για να την ευχαριστιέται ο μικρός σας φίλος. Πώς, λοιπόν, θα παραμείνει η τροφή σαν να την πρωτοανοίξατε μέχρι και τη τελευταία μπουκιά;

1. Προτιμήστε ποιοτικές σκυλοτροφές.

  Είναι προφανές ότι τα γνωστά ’’ brands’’ οι μεγάλες εταιρείες σκυλοτροφών με ποιότητα είναι ό,τι καλύτερο για το κατοικίδιο σας. Φροντίστε να επιλέγετε μάρκα τροφής που να ικανοποιεί τις ανάγκες της του σκύλου σας, καθώς οι θρεπτικές ανάγκες της ράτσας toy poodle (μικρόσωμο κανίς) για παραδειγμα,  είναι διαφορετικές από τις ανάγκες ενός σκύλου αγίου βερνάρδου.

2. Βεβαιωθείτε ότι η τροφή είναι εξαρχής φρέσκια.

Προτού πάτε τη συσκευασία στο ταμείο του καταστήματος να διαβάζετε την ημερομηνία λήξης της τροφής και καλό είναι να επιλέγετε τη συσκευασία με τη μακροβιότερη ημερομηνία λήξης για να σας κρατήσει περισσότερο καιρό. Τσεκάρετε επίσης τυχόν σκισήματα, τρυπούλες ή οτιδήποτε άλλο που θα μπορούσε να διακινδυνέψει τη ποιότητα της ξηρής τροφής, γιατί άνθρωποι είμαστε και μικροζημιές μπορούν να γίνουν κατά τη μεταφορά της τροφής από το εργοστάσιο μέχρι τα ράφια των καταστημάτων.

3. Ποιοτικός έλεγχος.

Μην αρκείστε μόνο στον εξωτερικό έλεγχο της συσκευσίας στο pet shop, αλλά πιο σωστό και ασφαλές για το σκυλάκι σας θα ήταν να ελέγξετε τη τροφή αφού την ανοίξετε,  για να σιγουρευτείτε μήπως η τροφή μυρίζει κάπως διαφορετικά, αν έχει κάποια διαφορά χρώματος ή αν περιέχει κάποιο ξένο σώμα που θα βλάψει το κατοικίδιο σας. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο μη διστάσετε να ενημερώσετε το κατάστημα.

4. Συνθήκες περιβάλλοντος.

Το μέρος που τοποθετείτε και αποθηκεύετε τις σκυλοτροφές του φιλαράκου σας, καθώς και οι περιβαλλοντικές συνθήκες που επικρατούν εκεί παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο να διατηρείται η τροφή φρέσκια και σαν να είναι ολοκαίνουρια. Φυλάσσετε, λοιπόν, την τροφή σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος κάπου υπερυψωμένα, ώστε να μην ακουμπάει στο πάτωμα και να μην έχει πρόσβαση ο σκύλος σας.

5. Μη πετάτε την αρχική συσκευασία.

Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρείτε τη ξηρά τροφή του σκύλου σας ανέπαφη και φρεσκότατη; Μα φυσικά να την έχετε μέσα στην αρχική της συσκευασία όπως έχει τοποθετηθεί από το εργοστάσιο. Μη ξεχάσετε να διπλώσετε και να γυρίσετε το σημείο που την κόψατε αρχικά για να μην εισχωρήσει κάτι μέσα. Αν πάλι θέλετε να βάλετε τη τροφή σε κάποιο καλάθι ή μεγάλο δοχείο, τοποθετείστε την μαζί με την αρχική της συσκευασία αντί να την αποθηκεύετε σε μερίδες για να εξασφαλίσετε την καλή της ποιότητα στο έπακρο.

Αυτά είναι, λοπόν, οι 5 σημαντικότερες συμβουλές για να έχετε μια σκυλοτροφή ποιοτική, υγιεινή και να είναι σαν να την πρωτοανοίξατε που φυσικά θα λατρέψει το τετράποδο φιλαράκι σας. Χωρίς κανένα κόπο και εξειδικευμένη γνώση θα είναι μέχρι το τελευταίο κομματάκι φρεσκότατη και πεντανόστιμη, βρείτε το αγαπημένο του φαγητό ή ότι άλλο χρειάζεται στο https://www.petvet24.gr/!




00 inkefalonia general ad 300X250