Διώξτε τους κοριούς απο το κρεβάτι!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2012 09:06

Διώξτε τους κοριούς απο το κρεβάτι!

Μπορεί οι περισσότεροι να το αγνοούν, αλλά τα πιο πολλά σπίτια, όσο καθαρά ή καινούργια και αν είναι, έχουν κρυμμένα μικροσκοπικά έντομα, που βρίσκονται σε χώρους, όπως είναι για παράδειγμα το κρεβάτι, οι ρωγμές και οι σχισμές γύρω από αυτό. Έντομα, σαν τους κοριούς, που ρουφούν το αίμα των ανθρώπων… κυριολεκτικά!


Δεν είναι μόνο η σκέψη της κατάστασης αυτής φρικτή, αλλά και το καθάρισμά τους μπορεί να αποτελεί από μόνο του μια τεράστια δοκιμασία. Τώρα οι επιστήμονες στην Αμερική λένε ότι έχουν καταλήξει σε μια νέα, απλούστερη απεντόμωση, με έναν μύκητα που ψεκάζεται στα σεντόνια.

Οι ερευνητές, από το Πανεπιστήμιο Penn State, λένε πως το συγκεκριμένο προϊόν περιέχει βιολογικά φυτοφάρμακα – μικροοργανισμούς δηλαδή που απαντώνται στη φύση- και είναι σε θέση να σκοτώσει τα ζιζάνια στο κρεβάτι. Η τελευταία μελέτη, μιλάει για το μύκητα Beauveria bassiana, που υπάρχει στα φυτά και προκαλεί ασθένεια στα έντομα.

«Είναι σχετικά εύκολη η παραγωγή αυτών των φαρμάκων στο εργαστήριο και η χρήση τους είναι το ίδιο εύκολη με εκείνη των χημικών εντομοκτόνων», σημείωσε η Nina Jenkins, ανώτερη επιστημονική συνεργάτης του Πανεπιστημίου εντομολογίας.

Μετά από επισταμένες μελέτες παρατηρήθηκε πως, το σημαντικότερο όλων δεν ήταν μόνο η επιτυχημένη εξόντωση των εντόμων που βρίσκονται σε υφασμάτινες επιφάνειες, αλλά πως με τη χρήση αυτών των νέων βιολογικών εντομοαπωθητικών, ακόμα και τα ζιζάνια που βρίσκονταν στις κρυψώνες τους, μολύνονταν από όσα είχαν ήδη εκτεθεί στην ουσία, μεταφέροντάς την στη φωλιά.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως ακόμα και στην περίπτωση που η ουσία μεταφέρθηκε στη φωλιά, η εξολόθρευση των εντόμων είχε κατά 100% επιτυχία πάντα, καθιστώντας αυτόματα την απευθείας χρήση του προϊόντος μη απαραίτητη. Γεγονός σημαντικό, μια και τα έντομα που υπάρχουν στα κρεβάτια ζουν και φωλιάζουν σε δύσκολα και απρόσιτα για τους ανθρώπους σημεία σε γενικές γραμμές.

Τα αποτελέσματα των ερευνών λένε πως την τελευταία δεκαετία, ο αριθμός των σπιτιών στα οποία υπάρχουν παράσιτα και ζιζάνια, έχει παρουσιάσει μεγάλη έξαρση, αποτελώντας ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για τα νοικοκυριά σήμερα.

Οι ειδικοί κατηγορούν τα πολλά ταξίδια αναψυχής στο εξωτερικό, με πολλούς ανθρώπους να μεταφέρουν τα έντομα από τα ξενοδοχεία ή τα αεροπλάνα στο σπίτι τους, με τις βαλίτσες ή με τα ρούχα τους. Τα δαγκώματα που προκαλούνται είναι παρόμοια με εκείνα των κουνουπιών και συνήθως έρχονται σε τριάδες.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό Invertebrate Pathology.

Πηγή: CapitalHealth