Βιολογικά άλευρα που θα απογειώσουν την γεύση στο πιάτο σας

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020 09:53

Βιολογικά άλευρα που θα απογειώσουν την γεύση στο πιάτο σας

Το αλεύρι είναι ένα πολύ βασικό συστατικό στο ντουλάπι κάθε νοικοκυράς, αφού χωρίς αυτό δεν γίνεται κέικ, ψωμί, τσουρέκι και πολλά άλλα μείγματα και λιχουδιές που αρέσουν σε όλη την οικογένεια και αποτελούν και είναι παραδοσιακές. Σε διάφορα καταστήματα θα βρείτε πολλές κατηγορίες αλεύρων που μπορείτε να επιλέξετε για να μαγειρέψετε υγιεινά και σωστά. Μπορείτε να επιλέξετε τα άλευρα της αρεσκείας σας και online μέσα από καταστήματα που εμπορεύονται ελληνικά βιολογικά προϊόντα και στέλνουν τα εμπορεύματα σε Αθήνα και όλη την Ελλάδα.

Εκτός από βιολογικά τρόφιμα και βιολογικό αλεύρι απλό, σκληρό ή πολυτελείας, αλεύρι για τσουρέκι ή ζέας, μπορείτε να βρείτε και μία μεγάλη ποικιλία αλεύρων χωρίς γλουτένη, με ιδιαίτερα συστατικά που αντικαθιστούν τα συμβατικά για εκείνους που ακολουθούν έναν εναλλακτικό τρόπο διατροφής ή έχουν κάποιου είδους στομαχική ενόχληση.

Καλαμποκάλευρο

Είναι δημοφιλές στις παιδικές τροφές, λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας σε γλουτένη. Όταν προστίθεται στο ψωμί, μπορεί να το μετατρέψει σε πιο μαλακό, με την χαρακτηριστική γεύση καλαμποκιού.

Αλεύρι ολικής άλεσης

Με το αλεύρι ολικής άλεσης (δείτε εδώ ένα δίκοκκο βιολογικής καλλιέργειας) το ψωμί έχει πιο γεμάτη γεύση, επειδή ο καρπός αλέθεται ολόκληρος.

Ρυζάλευρο

Το ρυζάλευρο που μπορεί να γίνει από άσπρο ρύζι ή καστανό, το οποίο αλέθεται μαζί με το αλεύρι. Είναι ένα πολύ καλό υποκατάστατο, το οποίο επιλέγεται ιδίως από εκείνους που έχουν δυσανεξία στην γλουτένη.

Αλεύρι καρύδας

Αυτή η κατηγορία αλευριού, αποτελείται από έλαιο καρύδας, διαιτητικές ίνες, νερό, πρωτεΐνες και υδατάνθρακες. Ως επί το πλείστον οι καρύδες που επιλέγονται είναι βιολογικές, οι οποίες θρυμματίζονται. Το αλεύρι αυτό είναι ιδανική επιλογή για τροφικές δυσανεξίες.

Αλεύρι αμυγδάλου

Το αλεύρι αμυγδάλου βοηθάει στην μείωση βάρους, μειώνει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακές παθήσεις και περιέχει ασβέστιο και μαγνήσιο.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα βιολογικά τρόφιμα από την Health Trade και άλευρα και τις κατηγορίες τους.




00 inkefalonia general ad 300X250