Μήπως η τετραήμερη εργασία είναι το μέλλον;

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 21:52

Μήπως η τετραήμερη εργασία είναι το μέλλον;

Αυξάνει την παραγωγικότητα των εργαζομένων

Πάντα το υποψιαζόμασταν, τώρα έρχεται η Microsoft να το επιβεβαιώσει: Η τετραήμερη εργασία αυξάνει την παραγωγικότητα των εργαζομένων, με εντυπωσιακά αποτελέσματα για τις επιχειρήσεις.

Ο τεχνολογικός κολοσσός έκανε το πείραμα στην Ιαπωνία, με τα αποτελέσματα να ξεπερνούν κάθε προσδοκία: Σχεδόν κατά 40% αυξήθηκαν τα επίπεδα παραγωγικότητας όταν η εταιρεία σταμάτησε να λειτουργεί τις Παρασκευές του Αυγούστου, δίνοντας στους 2.300 εργαζομένους της τριήμερα Σαββατοκύριακα για όλο τον μήνα.

Το πείραμα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ευρύτερου σχεδίου της εταιρείας για την προώθηση της υγιούς ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Η παραγωγικότητα, η οποία μετριέται από τις πωλήσεις ανά εργαζόμενο, αυξήθηκε κατά 39,9% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2018. Παράλληλα, η εταιρεία είδε το κόστος λειτουργίας της να μειώνεται αισθητά, με 23,1% λιγότερη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και 58,7% λιγότερες σελίδες να εκτυπώνονται συνολικά.

Μάλλον περιττεύει να αναφέρουμε πως το πρότζεκτ έτυχε εκτίμησης από το σύνολο σχεδόν των εργαζομένων, που δήλωσαν σε ποσοστό 92,1% πως προτιμούν την τετραήμερη εργασία. Αντίστοιχο πρόγραμμα σχεδιάζει η εταιρεία να εφαρμόσει και τον ερχόμενο χειμώνα.

Το 2018 το ίδιο πείραμα είχε πραγματοποιήσει και εταιρεία στη Νέα Ζηλανδία, η οποία έδωσε κατόπιν στη δημοσιότητα εξίσου ενθαρρυντικά αποτελέσματα σχετικά με την αύξηση της παραγωγής.

inlife.gr