Έξι φυτά που διώχνουν τα κουνούπια

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019 13:09

Έξι φυτά που διώχνουν τα κουνούπια

H άνοδος της θερμοκρασίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εμφάνιση των κουνουπιών. Η απώθησή τους μακριά μας παραμένει μόνιμος εφιάλτης και κυρίαρχο θέμα συζήτηση από τώρα και για όλο το καλοκαίρι. Πέρα από τις λύσεις που μπορεί να βρει κανείς στα ράφια του σούπερ μάρκετ και στα φαρμακεία, πάντως, υπάρχουν και άλλες, πιο οικολογικές, οι οποίες μπορούν να κάνουν διπλή δουλειά ταυτόχρονα: Και να διώξουν τα κουνούπια και να ομορφύνουν το σπίτι, το μπαλκόνι, τον κήπο μας. 

Ποιά όμως είναι τα φυτά που διώχνουν κουνούπια και έντομα;

Λεβάντα

Η λεβάντα είναι ένα πολυ εύκολο, διακοσμητικό φυτό με έντονο άρωμα, που δεν αρέσει καθόλου στα κουνούπια και πολλά άλλα έντομα.Η λεβάντα είναι ένας χαμηλός θάμνος που ανθίζει ανάλογα την ποικιλία από άνοιξη έως το καλοκαίρι και ευδοκιμεί σε ηλιόλουστα σημεία. Δεν είναι απαιτητική ως προς το έδαφος και αρκείται σε λίγο νερό.

f6

Βασιλικός

Υπάρχουν πολλά είδη βασιλικού αλλά την μεγαλύτερη αντικουνουπική δράση έχουν ο λεμονοβασιλικός και ο ταυλανδέζικος. Για να τον διατηρήσετε πρέπει να τον ποτίζετε αρκετά και να αφαιρείτε τα μπουμπούκια του, ώστε να μην ανθίσει και αποδυναμωθεί το φυτό. Κόψτε μερικά φύλλα βασιλικού και τρείψτε τα στο δέρμα σας ώστε να μη σας επιτεθούν τα κουνούπια.

f6

Σιτρονέλλα

Η σιτρονέλλα αποτελεί το κύριο συστατικό των διαφόρων αντικουνουπικών που κυκλοφορούν στην αγορά. Είναι επίσης βασικό βότανο της ταυλανδέζικης κουζίνας πιό γνωστό ως lemon grass. Το φυτό είναι ένα πολυετές γρασίδι που στο κλίμα μας φτάνει το ένα μέτρο περίπου. Θέλει ηλιόλουστη έως φωτεινή θέση καθώς και αρκετό πότισμα.

f6

Μέντα

Η κλασική μέντα δεν είναι μόνο καλή για τη στοματική μας υγιεινή. Φυτέψτε τη σε γλάστρες για να μην εξαπλωθούν παντού οι ρίζες της και κουνήστε τα φύλλα για να αναδυθεί το πλούσιο άρωμά τους κάθε φορά που θα κάθεστε έξω. Αυτή η υπέροχη μυρωδιά απωθεί τα κουνούπια.

f6

Αρμπαρόριζα  Η Αρμπαρόριζα είναι ένα πολύ γνωστό ανθεκτικό φυτό που μπορεί άνετα να φυτευτεί στη γλάστρα και να διατηρηθεί στο μπαλκόνι του σπιτιού σας.Έχει μία έντονη μυρωδιά που θυμίζει λιβάνι και δεν αρέσει καθόλου στα κουνούπια. Είναι φυτό γρήγορης ανάπτυξης και καθόλου απαιτητικό αφού δεν θέλει ούτε πολύ νερό ούτε ιδιαίτερο έδαφος.

f6

Λουίζα

Η Λουΐζα είναι ένας φυλλοβόλος θάμνος που κατάγεται από την Λατινική Αμερική και όταν την ακουμπήσουμε αναδίδει ένα έντονο άρωμα λεμονιού. Η Λουΐζα θέλει πολύ ήλιο και μέτριο πότισμα. Φυτέψτε την κοντά σε διαδρόμους ώστε να δίνει άρωμα καθώς περνάτε.

f6




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250