Πασχαλινά αυγά βαμμένα με κόκκινο λάχανο από τον Άκη Πετρετζίκη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 13:09

Πασχαλινά αυγά βαμμένα με κόκκινο λάχανο από τον Άκη Πετρετζίκη

Συνταγή

Συστατικά

  • 20 λευκά αυγά σε θερμοκρασία δωματιού
  • ½ κόκκινο λάχανο
  • 100 γρ. ξίδι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Δίνουν ένα ωραίο γαλάζιο-μωβ χρώμα στα αυγά μας!

  • Ξεπλένουμε καλά το λάχανο και χωρίζουμε τα φύλλα του.
  • Βάζουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα νερό σε θερμοκρασία δωματίου, το λάχανο, το ξίδι και σε μια στρώση τα αυγά μας.
  • Φέρνουμε σιγά σιγά σε βρασμό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο νερό, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Βάζουμε στο ψυγείο μαζί με την κατσαρόλα για ένα βράδυ.
  • Την επόμενη μέρα αφαιρούμε από την κατσαρόλα με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας, ξεπλένουμε ελαφρά και με ένα πινέλο γυαλίζουμε με λίγο λάδι πάνω σε ένα πανάκι.

akispetretzikis.com




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250