Μοναδικές και Υπέροχες Ιδέες για να Γιορτάσετε την Ημέρα της Γυναίκας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2019 11:43

Μοναδικές και Υπέροχες Ιδέες για να Γιορτάσετε την Ημέρα της Γυναίκας

Η πρώτη φορά που γιορτάστηκε η Ημέρα της Γυναίκας ήταν το 1909 και από τότε μέχρι σήμερα κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου γιορτάζεται αυτή η μέρα η οποία τιμά τη διαδήλωση που ξεκίνησαν το 1857 εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Ημέρα της Γυναίκας σήμερα και εμείς σκεφτήκαμε να σας δώσουμε μερικές υπέροχες ιδέες για να οργανώσετε κάτι ξεχωριστό αυτή την ημέρα.

Στείλτε κάρτες Μπορεί η Ημέρα της Γυναίκας να είναι μια ευκαιρία να βγείτε και να διασκεδάσετε με τις φίλες σας, αλλά είναι επίσης μια μέρα κατά την οποία πρέπει να τιμάτε τις σημαντικές για εσάς γυναίκες και να τις ευχαριστείτε που υπαρχουν στη ζωή σας και την κάνουν πιο όμορφη. Βρείτε ποιες γυναίκες ξεχωρίζουν στη ζωή σας (μητέρα, γιαγιά κλπ) και στείλτε τους ηλεκτρονικές κάρτες με όμορφα μηνύματα και λόγια ευγνωμοσύνης και αγάπης. Είναι πολύ σημαντικό και όμορφο να εκτιμάτε η μια την άλλη.

Οργανώστε έξοδο Κάντε αυτή την ημέρα ξεχωριστή οργανώνοντας μια ιδιαίτερη έξοδο. Συνεννοηθείτε με τις φίλες σας και βγείτε για ένα ποτό με σκοπό να περάσετε καλά μακριά-έστω και για ένα βράδυ-από τους άντρες της ζωής σας. Θα το ευχαριστηθείτε τόσο πολύ που θα το καθιερώσετε.

Σε κάποιες χώρες, όπως στην Αρμενία, στη Μογγολία και στο Καζακστάν, η Ημέρα της Γυναίκας είναι αργία και οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν δουλεύουν εκείνη την ημέρα. Στην Αμερική οι γυναίκες συνηθίζουν να οργανώνουν μονοήμερες σε σπα ή καλομαθαίνουν τους εαυτούς τους με έξτρα περιποίηση σε ινστιτούτα ομορφιάς. Δεν είναι κακό να κάνετε και εσείς κάτι τέτοιο κλείνοντας ένα χαλαρωτικό απογευματινό μασάζ μετά τη δουλειά.

Φορέστε κάτι μοβ Το χρώμα της Ημέρας της Γυναίκας είναι το μοβ και φορώντας κάτι μοβ τιμάτε όλες αυτές τις γυναίκες που θυσιάστηκαν για το καλό της ανθρωπότητας. Μπορείτε, επίσης, να δώσετε μικρά μπουκέτα με μοβ λουλούδια σε γυναίκες που άλλαξαν τη ζωή σας.

Μην φτιάξετε cupcakes Τα cupcakes προωθούνται τα τελευταία χρόνια ως επίσημο γλυκό της Ημέρας της Γυναίκας. Πολλοί οργανισμοί, όμως, καταδικάζουν αυτό το νέο έθιμο καθώς θεωρούν πως έχει αντιφεμινιστικό χαρακτήρα. Πολλές bloggers αναφέρουν πως η κατασκευή cupcakes εκείνη την ημέρα είναι σαν να στέλνουν οι γυναίκες και πάλι το μήνυμα «πάμε στην κουζίνα εκεί που ανήκουμε», ένα μήνυμα που πολλές γυναίκες στο πέρασμα του χρόνου προσπάθησαν να εξαλείψουν.

Βγείτε για φαγητό Μια πολύ ωραία ιδέα είναι να οργανώσετε μια βραδιά φαγητού με τις φίλες σας. Πηγαίντε σε ένα εστιατόριο ή ακόμα και σε ένα σουβλατζίδικο ή πιτσαρία και παραγγείλτε όλα εκείνα που δεν θα παραγγέλνατε ποτέ σε ένα ραντεβού με άντρα. Τώρα είναι η ευκαιρία σας να φάτε για μια φορά ελεύθερα όλα εκείνα που δεν τολμάτε να φάτε μπροστά σε έναν άντρα.

Οργανώστε βραδιά με ταινίες Μαζευτείτε γυναικοπαρέα και παρακολουθήστε ταινίες που εξυμνούν τη θηλυκότητα και δείχνουν γυναικεία επιτεύγματα. Μερικές τέτοιου είδους ταινίες είναι οι εξείς: Mona Lisa Smile, The Iron Lady, Jane Eyre, Million Dollar Baby, Flight Plan.

Βοηθήστε γυναίκες που χρειάζονται βοήθεια Βρείτε ιδρύματα που βοηθούν ανυπεράσπιστες γυναίκες και κάντε και εσείς κάτι για αυτές. Ακόμα και μια μικρή βοήθεια από τον καθένα μας μπορεί να φέρει τεράστια αλλαγή στον κόσμο.

Πηγή: spirossoulis.com




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ