Η Μπολόνια δεν στολίστηκε με αστεράκια και δεντράκια αλλά με στίχους του Λούτσιο Ντάλα - Απλά υπέροχο! (video)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2018 13:56

Η Μπολόνια δεν στολίστηκε με αστεράκια και δεντράκια αλλά με στίχους του Λούτσιο Ντάλα - Απλά υπέροχο! (video)

Στον αλησμόνητο τροβαδούρο της αγάπης Λούτσιο Ντάλα αφιέρωσε φέτος η Μπολόνια την γιορτινή φωταγώγηση της via D’ Azeglio στο ιστορικό κέντρο της πόλης, όπου ζούσε ο μεγάλος Ιταλός τραγουδοποιός.

Περιδιαβαίνοντας κανείς το δρόμο βλέπει να ξεδιπλώνονται από φωτεινές επιγραφές οι στίχοι του τραγουδιού “L’ anno che verra” («Ο χρόνος που θα ‘ρθει”), που συνοδεύονται μετά το ηλιοβασίλεμα και από τη σχετική μουσική υπόκρουση.

Ένα γραμματικό λάθος που διαπιστώθηκε αρχικά σε μια φράση της εγκατάστασης του Ναπολιτάνου καλλιτέχνη Αντόνιο Σπιέτσα, προκάλεσε αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά διορθώθηκε γρήγορα.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=134&v=EXf5vtfv-Lc

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία των εμπόρων της via d’ Azeglio σε συνεργασία με το Ίδρυμα Λούτσιο Ντάλα και τις δημοτικές Αρχές.

Ο Λούτσιο Ντάλα είχε γεννηθεί στις 4 Μαρτίου του 1943 στη Μπολώνια και με τη μουσική και τους στίχους του σημάδεψε την ιταλική μουσική σκηνή για πάνω από τέσσερις δεκαετίας, αφήνοντας πίσω του μια μεγάλη κληρονομιά με μπαλάντες που ξεπέρασαν τα σύνορα της χώρας, (όπως το Caruso που ερμήνευσαν αργότερα και οι Λουτσιάνο Παβαρότι και Αντρέα Μποτσέλι ) και θεωρούνται σήμερα κλασικές. Μεταξύ των μεγάλων επιτυχιών του, τα Anna e Marco (που μετέφεραν στα ελληνικά οι αδελφοί Κατσιμίχα), Piazza Grande, Come e' profondo il mare και το L'anno che verra', που μετέφερε στα ελληνικά ο Διονύσης Σαββόπουλος ( «Καλέ μου φίλε, σου γράφω»). Άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 69 ετών το 2012.

Πηγή: iefimerida.gr 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ