Πες αντίο στα μαυρισμένα κομμένα μήλα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018 12:39

Πες αντίο στα μαυρισμένα κομμένα μήλα

Μπορεί “ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό να τον κάνει πέρα”, αλλά σίγουρα θα κάνει το ίδιο και για τα παιδιά ή ακόμη και για εμάς τους ίδιους, εάν το δούμε μαυρισμένο λίγα μόλις λεπτά αφού το κόψουμε.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι όταν τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε, τα μήλα οξειδώνονται εξαιτίας της έκθεσής τους στον αέρα με αποτέλεσμα να αποκτούν τη γνωστή σε όλους μας αντιαισθητική μαυρισμένη τους όψη. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι χαλάνε ή ότι αλλάζει η γεύση τους. Απλά γίνονται λιγότερο ελκυστικά.

Προκειμένου να δείχνουν πιο φρέσκα και λαχταριστά, μπορείς αφού τα κόψεις να τα περιχύσεις με λίγο χυμό λεμονιού. Η μέθοδος αυτή βέβαια θα σου χαρίσει βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα. Εάν θέλεις όμως κάτι πιο μόνιμο, ώστε να μπορείς να βάλεις το κομμένο μήλο στην τσάντα για το γραφείο ή στο ταπεράκι του παιδιού για το σχολείο, σού έχουμε τη λύση. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κόψεις προσεκτικά το μήλο, αφαιρώντας τον πυρήνα με το ειδικό μαχαίρι και στη συνέχεια κόβοντάς το σε φέτες. Ύστερα, “ξανασυναρμολόγησε” το φρούτο και στερέωσέ το με ένα χοντρό λαστιχάκι σαν και αυτά που βάζουν στα τυριά και τα αλλαντικά στο σούπερ μάρκετ. Φρόντισε βέβαια να το έχεις πλύνει πρώτα καλά. Όταν είσαι έτοιμος για ένα σνακ, απλά αφαίρεσέ το και απόλαυσε το απόλυτα φρέσκο μηλαράκι σου!

olivemagazine.gr