Κουνούπια: 5 άμεσες και φυσικές λύσεις για τα τσιμπήματα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018 12:06

Κουνούπια: 5 άμεσες και φυσικές λύσεις για τα τσιμπήματα

Σας προτείνουμε 5 αποτελεσματικούς τρόπους για να απαλλαγείτε από αυτές τις δυσάρεστες συνέπειες των τσιμπημάτων.

Φαγούρα, ερεθισμός, τσούξιμο και οίδημα είναι μερικά από τα ενοχλητικά συμπτώματα που μπορεί να μας προκαλέσει το τσίμπημα ενός κουνουπιού. Σας προτείνουμε 5 αποτελεσματικούς τρόπους για να απαλλαγείτε από αυτές τις δυσάρεστες συνέπειες των τσιμπημάτων.

1. Βάλτε πάγο

Ο πάγος ρίχνει τη θερμοκρασία στην περιοχή του τσιμπήματος με αποτέλεσμα να μουδιάζει το σημείο εκείνο γεγονός που επιφέρει άμεση ανακούφιση από τα ενοχλητικά συμπτώματα που προκαλεί το τσίμπημα του κουνουπιού, όπως είναι η φαγούρα και η κοκκινίλα. Αν σας τσιμπήσει λοιπόν κάποιο κουνούπι τοποθετήστε λίγο πάγο τυλιγμένο σε μια πετσέτα στην περιοχή για περίπου δέκα έως είκοσι λεπτά. Αυτή η κίνηση θα σας προσφέρει γρήγορη ανακούφιση από το πρήξιμο, καθώς και από τη φαγούρα.

2. Χρησιμοποιήστε αλόη

Η Αλόη είναι ένα φυσικό αντισηπτικό που αποτελεί την καλύτερη ίσως θεραπεία για τα τσιμπήματα των κουνουπιών. Πάρτε φρέσκα φύλλα αλόης και κόψτε τα ώστε να βγάλουν το χυμό τους. Κρατήστε το χυμό αυτό στο ψυγείο για δέκα έως δεκαπέντε λεπτά. Εφαρμόστε το φρέσκο χυμό της αλόης απευθείας στην περιοχή του τσιμπήματος για να μειώσετε τον πόνο, το πρήξιμο και τη φαγούρα.

3. Ανακουφιστείτε με οινόπνευμα

Το οινόπνευμα αποτελεί το πιο κοινό αντισηπτικό που βρίσκεται στο κάθε σπίτι και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην ανακούφιση του ερεθισμού που προκαλείται από τα τσιμπήματα κουνουπιών. Βάλτε μικρή ποσότητα αλκοόλ σε ένα βαμβάκι και τρίψτε το πάνω στην πληγείσα περιοχή του δέρματος. Αρχικά μπορεί να σας τσούξει λίγο, αλλά σύντομα θα σας προσφέρει ανακούφιση από τον κνησμό και το οίδημα περιορίζοντας παράλληλα την πιθανότητα μόλυνσης.

4. Πλύνετε την περιοχή... οικολογικά

Ένας από τους πιο άμεσους τρόπους για να ανακουφιστείτε από τα τσιμπήματα των κουνουπιών είναι να τρίψετε λίγο σαπούνι με νερό στο δέρμα σας το συντομότερο δυνατό. Χρησιμοποιήστε ένα υψηλής ποιότητας βιολογικό και ήπιο σαπούνι για να πλύνετε σχολαστικά την περιοχή του δέρματος που σας τσίμπησε το κουνούπι. Αφήστε λίγο το σαπούνι να δράσει, έπειτα ξεπλύνετε με άφθονο δροσερό νερό και στη συνέχεια βάλτε μια αντισηπτική αλοιφή.

5. Βάλτε... λάδι

Μην πάει ο νους σας στο ελαιόλαδο βέβαια. Εννοούμε λίγο αιθέριο έλαιο tea tree. Διαθέτει αντισηπτικές ιδιότητες που το καθιστούν ιδανικό για τη θεραπεία της ακμής και την ανακούφιση από τα τσιμπήματα των κουνουπιών. Βάλτε μια με δύο σταγόνες σε ένα κομμάτι βαμβάκι και τρίψτε την περιοχή για να ανακουφιστείτε άμεσα από τον κνησμό. Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα ή ευαισθησία στα αιθέρια έλαια μην χρησιμοποιήσετε το tea tree καθώς μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος

pathfinder.gr




00 inkefalonia general ad 300X250