Πατατόπιτα με φέτα!

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018 14:01

Πατατόπιτα με φέτα!

Από τον Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

Για το φύλλο

  • 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύδι
  • νερό

Για τη γέμιση

  • 5 μεγάλες πατάτες
  • 1 αυγό
  • 100 γρ. αγελαδινή φέτα
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • δυόσμο φρέσκος ψιλοκομμένος
  • 245 γρ. γάλα
  • ελαιόλαδο για άλειμμα
  • σουσάμι
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Βράζουμε τις πατάτες.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Μόλις βράσουν τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε τουλάχιστον 15 λεπτά να φύγει η υγρασία.
  • Μετά τις λιώνουμε σε ενα μπολ και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, δυόσμο, το αυγό, τη φέτα, τη γραβιέρα και το γάλα.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι,το αλάτι, λίγο ξίδι, νερό (όσο πάρει) και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ζυμάρι.
  • Αλείφουμε ένα ταψί διαμέτρου 27 εκ. με λάδι.
  • Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο, το στρώνουμε στο ταψί και το αλείφουμε και αυτό με λάδι.
  • Το φύλλο θέλουμε να εξέχει από το ταψί τουλάχιστον 3-4 εκ.
  • Βάζουμε το μισό μείγμα.
  • Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο και το τοποθετούμε και αυτό στο ταψί.
  • Και αυτό το φύλλο θέλουμε να εξέχει από το ταψί τουλάχιστον 3-4 εκ.
  • Το αλείφουμε και αυτό με λάδι και βάζουμε το υπόλοιπο μείγμα.
  • Ανοίγουμε και το τελευταίο φύλλο και το βάζουμε στο ταψί, ομοίως με τα προηγούμενα.
  • Πιάνουμε και τα τρία φύλλα και τα τυλίγουμε στριφτά γύρω-γύρω στο ταψί.
  • Αλείφουμε τέλος με λάδι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  • Βάζουμε την πίτα στον φούρνο στους και ψήνουμε για 50 λεπτά να ροδοκοκκινίσει.
  • Μόλις την βγάλουμε από τον φούρνο, αμέσως την ραντίζουμε με νερό (αυτό βοηθά το φύλλο να μαλακώσει)



ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250