Η Μελάνια αποκάλυψε το χριστουγεννιάτικο ντεκόρ του Λ. Οίκου: 12.000 στολίδια, 53 δέντρα και μπαλαρίνες που χόρευαν [εικόνες]

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017 09:15

Η Μελάνια αποκάλυψε το χριστουγεννιάτικο ντεκόρ του Λ. Οίκου: 12.000 στολίδια, 53 δέντρα και μπαλαρίνες που χόρευαν [εικόνες]

Η Μελάνια Τραμπ κατέβηκε τη σκάλα, ενώ μπροστά της χόρευαν τρεις μπαλαρίνες. Το σκηνικό γύρω τους, απόλυτα χριστουγεννιάτικο.

Η Πρώτη Κυρία αποκάλυψε τη Δευτέρα τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του Λευκού Οίκου, κάτι που άρχισε η ίδια να σχεδιάζει από τον Ιούλιο, καθώς είναι η πρώτη φορά που το αναλαμβάνει.

«Ο πρόεδρος, ο Μπάρον κι εγώ είμαστε πολλοί ενθουσιασμένοι με τα πρώτα μας Χριστούγεννα στον Λευκό Οίκο. Οπως για πολλές οικογένειες σε όλη τη χώρα, οι γιορτινές παραδόσεις είναι πολύ σημαντικές για εμάς. Ελπίζω ότι οι φετινοί επισκέπτες θα έχουν την αίσθηση ότι είναι στο σπίτι τους για τις γιορτές», δήλωσε η Μελάνια Τραμπ.

Θέμα της φετινής διακόσμησης είναι τα 200 χρόνια χριστουγεννιάτικων παραδόσεων στον Λευκό Οίκο. Κάθε χρόνο, καλούνται εθελοντές να βάλουν περίπου 12.000 στολίδια σε 53 δέντρα, αλλά και εκατοντάδες μέτρα γιρλάντες και κορδέλες.

Φέτος, 150 εθελοντές προετοίμαζαν τη διακόσμηση για περισσότερες από 1.600 ώρες. Από την πλευρά τους, τα μέλη του προσωπικού του Λευκού Οίκου τοποθέτησαν 71 στεφάνια και 5.500 μ. φωτάκια. Δουλειά έχουν όμως και οι 36 σεφ, αφού μεταξύ άλλων θα ετοιμάσουν 31.000 μπισκότα, από τα οποία τα 4.000 με συνταγή της Μελάνια Τραμπ.

Στην Ανατολική Πτέρυγα υπάρχει χριστουγεννιάτικο δέντρο στολισμένο στη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους υπηρετώντας στις ένοπλες δυνάμεις.

Στο Μπλε Δωμάτιο βρίσκεται το επίσημο δέντρο του Λευκού Οίκου, με γυάλινα στολίδια, που έχουν τη σφραγίδα κάθε πολιτείας των ΗΠΑ.

Ο Λευκός Οίκος από τζίντζερμπρεντ- που αποτελεί παράδοση δεκαετιών- τοποθετήθηκε στην επίσημη τραπεζαρία. Σε άλλη αίθουσα στήθηκε ένα οικογενειακό χριστουγεννιάτικο τραπέζι, με σερβίτσιο από την εποχή του Ρόναλντ Ρήγκαν. Στη βιβλιοθήκη, σε γυάλινη προθήκη, τοποθετήθηκε έκδοση του 1866 της «Χριστουγεννιάτικης ιστορίας» του Καρόλου Ντίκενς, την οποία διάβαζε ο Φραγκλίνος Ρούσβελτ κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Κατά την παρουσίαση της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης τρεις μπαλαρίνες χόρευαν τον «Καρυοθραύστη», ενώ η Μελάνια Τραμπ συνάντησε μία ομάδα παιδιών. «Είστε η Πρώτη Κυρία;», τη ρώτησε ένα από αυτά όταν μπήκε στην αίθουσα. «Είναι όμορφη, σαν άγγελος», είπε άλλο παιδί, όταν την είδε με ένα σικ κρεμ φόρεμα με φαρδιά μανίκια. Αρκετά από τα παιδιά έσπευσαν να την αγκαλιάσουν, ενώ στη συνέχεια εκείνη τη βοήθησε να φτιάξουν γιρλάντες.

 

Φωτογραφίες: AP




00 inkefalonia general ad 300X250