Αυτά είναι τα λάθη που κάνεις όταν πλένεις τα ρούχα στο χέρι

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017 19:30

Αυτά είναι τα λάθη που κάνεις όταν πλένεις τα ρούχα στο χέρι

Οσο και να θέλεις να το αποφύγεις, ορισμένα ρούχα πρέπει να τα πλύνεις στο χέρι μιας και δεν μπαίνουν δυστυχώς στο πλυντήριο.  

Η αλήθεια είναι ότι όσες φορές το δοκίμασες να τα βάλεις στο πλυντήριο, γιατί ήσουν πολύ κουρασμένη να τα πλύνεις στο χέρι, το μετάνιωσες πικρά επειδή καταστράφηκαν. Οπως για παράδειγμα τα μάλλινα, τα μεταξωτά, τα σουτιέν και όσα έχουν πούλιες ή χάντρες. 

Ακόμα και στο χέρι όμως, μπορεί να κάνεις λάθη που θα κάνουν τα ρούχα σου να χάσουν την φόρμα τους. Αρκετά συχνά τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα: τα ξεχειλωμένα ρούχα και οι φθορές τους γίνονται μπελάς και οι λεκέδες δεν αφαιρούνται εντελώς.

Δες λοιπόν πώς μπορείς να αποφύγεις τα συνηθισμένα λάθη του πλυσίματος στο χέρι και να είναι τα ρούχα σου μια χαρά (Με την προϋπόθεση όμως ότι έχεις διαβάσει πρώτα σωστά το ταμπελάκι που υπάρχει στο εσωτερικό του ρούχου, στο οποίο αναγράφονται οι κατάλληλες οδηγίες πλυσίματος).

Λάθος #1: Βάζεις τα ρούχα στην λεκάνη πριν την γεμίσεις με νερό

Σου έχει τύχει ποτέ να βάλεις τα ρούχα σου στην λεκάνη ή στο νιπτήρα και ύστερα να προσθέσεις νερό και απορρυπαντικό; Αν η απάντηση είναι θετική, τότε σταμάτα να το κάνεις και ειδικά αν ρίχνεις πάνω στα ρούχα με δύναμη τρεχούμενο νερό. Αυτό καταστρέφει τα ρούχα και τα ξεχειλώνει. Ασε που δυσκολεύει το ξέβγαλμά τους. Οπότε ο σωστός τρόπος είναι να βάλεις πρώτα νερό στη λεκάνη ή στον νιπτήρα, έπειτα να ρίξεις απορρυπαντικό και να το ανακατέψεις καλά μέσα στο νερό. Είσαι έτοιμη να βάλεις τα ρούχα και να ξεκινήσεις το πλύσιμο.

Λάθος #2: Τρίβεις με μανία τα ρούχα για να φύγουν οι λεκέδες

Δεύτερο και πολύ βασικό λάθος είναι ότι τρίβεις επίμονα τους λεκέδες με δύναμη, με αποτέλεσμα να καταστρέφεται το ύφασμα των ρούχων πολύ πιο σύντομα. Έχε κατά νου πως το σωστό πλύσιμο απαιτεί απαλές κινήσεις και... υπομονή! Είναι προτιμότερο να βάλεις ένα ειδικό απορρυπαντικό στο συγκεκριμένο σημείο που έχει λερωθεί το ρούχο και να το τρίψεις απαλά. Επειτα, βύθισε μαλακά και σηκώσε το ρούχο πολλές φορές στη λεκάνη με το νερό για να πλυθεί καλά.

Λάθος #3: Ξεπλένεις τα ρούχα κάτω από τη βρύση

Αυτό το λάθος το κάνουν πολλές γυναίκες, γιατί το βρίσκουν πιο βολικό και νομίζουν πως έτσι φεύγει το απορρυπαντικό από το ρούχο πιο εύκολα. Η πίεση του νερού πάνω στα ρούχα μπορεί να ξεχειλώσει το ύφασμα. Ο σωστός τρόπος είναι να γεμίσετε την λεκάνη με καθαρό και να ξεπλύνετε εκεί το ρούχο, βυθίζοντάς το στο νερό πολλές φορές. 

Λάθος #4: Στύψιμο του βρεγμένου ρούχου

Ο συνδυασμός στριψίματος και στυψίματος των βρεγμένων ρούχων καταστρέφει τα πολύ ευαίσθητα. Δοκιμάσε να το σηκώσεις προσεκτικά και να το πιέσεις με δύναμη, ώστε να φύγει το νερό. Επειτα, άπλωσέ το οριζοντίως πάνω σε μια πετσέτα, η οποία θα απορροφήσει το επιπρόσθετο νερό. Μόλις στεγνώσει από τη μια μεριά το γυρίζεις από την άλλη, ώστε να στεγνώσει εντελώς φυσικά και από την άλλη.

Bovary.gr