Ένα φανταστικό οινοποιείο μετατρέπεται σε ιδανική κατοικία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2017 19:40

Ένα φανταστικό οινοποιείο μετατρέπεται σε ιδανική κατοικία

"Τις ημέρες και τους μήνες, το χρώμα του σπιτιού αλλάζει, ελαφρύτερο ή πιο σκούρο ανάλογα με την υγρασία, σχεδόν μαύρο όταν βρέχει".

 Στη Λισαβόνα, το Εxtrastudio έχει μετατρέψει ένα οινοποιείο στη νότια Πορτογαλία σε ένα οικογενειακό σπίτι καλύπτοντας τους τοίχους του με κόκκινο κονίαμα, προσθέτοντας μια πισίνα με μαύρο πυθμένα.

Το πρώην οινοποιείο χτίστηκε από τους παππούδες του πελάτη τον 20ο αιώνα. Αφού κληρονόμησαν το κτίριο, ανέθεσαν στο Extrastudio να δημιουργήσει μια οικογενειακή κατοικία στην περιοχή που βρίσκεται στο Azeitao, ένα μικρό χωριό στη νότια πορτογαλική πόλη Σετούμπαλ.

Ένας πορτοκαλί οπωρώνας στο πίσω κήπο ανάγκασε τους αρχιτέκτονες να διατηρήσουν το αρχικό αποτύπωμα του οινοποιείου και να αντικαταστήσουν τους τοίχους της υπάρχουσας κατασκευής.

Για να διατηρηθεί η συνοχή μεταξύ των νέων και των παλαιών τμημάτων των τοίχων, οι αρχιτέκτονες κάλυπταν το κτίριο σε ένα κόκκινο χρωματισμένο ασβέστη. Η εφαρμογή δημιουργεί μια τραχιά υφή, με μπαλώματα ελαφρύτερη και πιο σκούρα χρωματισμό.

Στο ισόγειο, οι αρχιτέκτονες άφησαν ένα παράθυρο μήκους 14 μέτρων που βλέπει στον κήπο. 




00 inkefalonia general ad 300X250