Εκπληκτικά σπίτια ελάχιστων τετραγωνικών -Πώς κατάφεραν και χώρεσαν σε ένα δωμάτιο τα... πάντα! [εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2017 10:02

Εκπληκτικά σπίτια ελάχιστων τετραγωνικών -Πώς κατάφεραν και χώρεσαν σε ένα δωμάτιο τα... πάντα! [εικόνες]

Η ζωή στις πόλεις του κόσμου είναι αναγκαστικά κάπως περιορισμένη, με πολλούς ανθρώπους να κατοικούν σε μικρά διαμερίσματα.


Μπορεί να είναι μικρότερα από άλλα, ωστόσο, είναι έξυπνα διακοσμημένα με έπιπλα που του ταιριάζουν, με το αποτέλεσμα να είναι άκρως εντυπωσιακό.

Στο βιβλίο Small Homes, Grand Living βλέπουμε διαμερίσματα απ’ όλο τον κόσμο και απαντά στο ερώτημα «πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν λιγότερα τετραγωνικά πιο αποτελεσματικά».

Το βιβλίο, όπως αναφέρει η Daily Mail, σημειώνει όχι μόνο τους τρόπους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μικροί χώροι αλλά και τους λόγους που κάποιοι επιλέγουν να μείνουν σε μικρά διαμερίσματα. Πολλοί μιλούν για περιβαλλοντικούς λόγους και περιορισμό του άγχους.

Τα διαμερίσματα φαίνονται πολύ άνετα και φιλόξενα, με το μυστικό να είναι η δημιουργία και χρήση αποθηκευτικού χώρου. Σε πολλά διαμερίσματα δημιουργούνται έξυπνα κρυμμένα ντουλάπια και συρτάρια.

Τα φωτεινά χρώματα, το ξύλο και τα φυτά χρησιμοποιούνται συχνά για να δημιουργήσουν την αίσθηση του ανοικτού και ευάερου που σε κάνει να ξεχνάς πως βρίσκεσαι σε μικρό σπίτι.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα: Εάν ζεις σε ένα τέτοιο διαμέρισμα -ανεξάρτητα από το πόσο πολυτελές είναι- μπορεί να πρέπει να ξεχάσεις τον χώρο του υπνοδωματίου. Στα περισσότερα σπίτια τα στρώματα εμφανίζονται από ντουλάπες, τοίχους και συρτάρια.

Εκτός από την όμορφη σχεδίαση, αυτά τα διαμερίσματα είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Ο μικρότερος χώρος χρησιμοποιεί λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια και νερό και επιτρέπει στον κάτοικό του να ζει με πιο ενεργειακό τρόπο.

Παράλληλα, τα λίγα τετραγωνικά είναι επίσης καλά για τη σωματική και ψυχική υγεία. Οι ιδιοκτήτες αναφέρουν πως με λιγότερα αισθάνονται περισσότερη ευημερία.

Μπορεί τα σπίτια στις μητροπόλεις του κόσμου αν γίνονται μικρότερα, ωστόσο, δείχνουν πως το μέγεθος δεν έχει καμία σχέση με το στιλ.