Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η… FIAT!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 20 Μαΐου 2017 11:33

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η… FIAT!

Δεν ήταν απλά ένα αυτοκίνητο… Ήταν κάτι περισσότερο από ένα αυτοκίνητο, γιατί έγραψε ιστορία. Έδωσε στους Ιταλούς την δυνατότητα να κινούνται ελεύθεροι και σίγουροι, κατά την περίοδο που ανέκαμπταν από τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο. Ο λόγος για τα αυτοκίνητα της FIAT, της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας του Τορίνο, μια εταιρεία που ιδρύθηκε το 1899.

Το όνομα FIAT προέρχεται από τις λέξεις Fabbrica Italiana Automobili Torino (Ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Τορίνου) και τα αρχικά FIAT χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στη διακριτική μορφή του λογότυπου 1901. Το 1931, η εταιρεία άρχισε να χρησιμοποιεί μια ενιαία κόκκινη ασπίδα χωρίς στεφάνι. Το 1968 εισήχθη το λογότυπο «ρομβοειδές» (όπως ήταν γνωστό εσωτερικά) το οποίο χαρακτήριζε τα αρχικά FIAT σε τέσσερα διασυνδεδεμένα ρομβοειδή. Το ρομβοειδές κυκλοφόρησε σιγά-σιγά στις αρχές της δεκαετίας του 1970, αν και το παλαιότερο σήμα στυλ "δάφνινο στεφάνι" FIAT χρησιμοποιήθηκε για να υποδηλώνει αθλητικά μοντέλα όπως τα 124 Spider, 127 Sport, X1 / 9 και τα μοντέλα Abarth. Μια νέα εταιρική μύτη βασισμένη στο λογότυπο ρομβοειδούς εισήχθη για πρώτη φορά το 1983 στην Uno, η οποία αποτελείται από πέντε χρωμωμένες ράβδους με γωνία 18 μοιρών που αντικατοπτρίζουν το ρομβοειδές, το οποίο συνήθως εμφανίζεται σε μειωμένο μέγεθος στη γωνία της γρίλιας.

Το 1999 το λογότυπο στυλ στεφάνι επαναπροσδιορίστηκε για να τιμήσει την 100ή επέτειο της εταιρείας.

Πέρα όμως από τα… ιστορικά για το λογότυπο, καλό είναι να δούμε και κάποια πρακτικά θέματα, ειδικά για όσους έχετε στην κατοχή σας ένα από τα αγαπημένα μοντέλα της FIAT. Και δεν θα αναφερθούμε σε τίποτα άλλο παρά στο κόστος που μπορείτε να μειώσετε, απλά επιλέγοντας έξυπνα και οικονομικά τα κατάλληλα ανταλλακτικά του οχήματός σας από το διαδίκτυο, κερδίζοντας έτσι τις προμήθειες των εμπόρων, που φουσκώνουν το κόστος. Μια καλή πρόταση είναι το AntallaktikaExpert όπου μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία σε ανταλλακτικά για κάθε όχημα. 




00 inkefalonia general ad 300X250