Βάλε πράσινο στο σπίτι -9 φυτά εσωτερικού χώρου που δεν θέλουν ήλιο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017 16:30

Βάλε πράσινο στο σπίτι -9 φυτά εσωτερικού χώρου που δεν θέλουν ήλιο

Τα φυτά βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής. Καθαρίζουν την ατμόσφαιρα ενός χώρου, του δίνουν χρώμα και ζωή.


Ακόμη, μειώνουν το άγχος, δημιουργούν γαλήνη και ηρεμία, χαλαρώνουν.

Επιπλέον, διακοσμούν. Εχουν, όμως τη δυσκολία της συντήρησης, το άγχος ότι θα ξεχάσουμε να τα ποτήσουμε και θα χαλάσουν. Και επιπλέον το άγχος αν το φως είναι αρκετό για να μεγαλώσουν. 

Πόσες και πόσες γλάστρες δεν έχουν καταλήξει στα σκουπίδια (με μόνο τον κορμό να στέκει σαν κούτσουρο στη μέση) επειδή  το φυτό δεν ήταν κατάλληλο για τη σκοτεινή γωνιά που επιλέξαμε να το τοποθετήσουμε; 

Εχει συμβεί σε όλους και για αυτό μια από τις συνηθέστερες ερωτήσεις που γίνεται στους ανθοπώλες, από τους πελάτες που ψάχνουν εναγωνίως να πρασινίσουν το σπίτι τους, είναι -πέρα από το αν κάνει για εσωτερικό χώρο, το «θέλει φως;». 

Για να λύνονται ή έστω να μειώνονται οι απορίες, παρακάτω παρουσιάζονται 10 φυτά που σίγουρα δεν θέλουν ήλιο για να μεγαλώσουν. Και στη γωνίτσα πίσω πίσω να το έχεις που δεν φτάνει ποτέ φως, αυτό και πράσινο θα παραμένει και θα μεγαλώνει. 

  • Το φιλόδενδρο

Το πιο δημοφιλές φυτό εσωτερικού χώρου στον κόσμο. Είναι εξαιρετικά ανθεκτικό σε πιο σκοτεινούς εσωτερικούς χώρους. Εχει φύλλα σε σχήμα καρδιάς και αγαπά την υγρασία.  

shutterstock
shutterstock
  • Ο πόθος

Το φυτό αυτό συγχέεται συχνά με το φιλόδενδρο. Ειναι γνωστό και ως «κισσός του διαβόλου». Πρόκειται για εντυπωσιακό φυτό εσωτερικού χώρου που αντέχει σε δωμάτια με λίγο φως και λατρεύει την υγρασία, όχι μόνο στη γλάστρα αλλά και στα φύλλα του.

shutterstock
shutterstock
  • Η χαμαινδορέα

Είναι ένα αειθαλές φυτό εσωτερικού χώρου που έχει τη μορφή ενός μικρού φοίνικα. Οι ρίζες του κρατούν από το Μεξικό. Τα φύλλα του φυτού απλώνουν και γεμίζουν όμορφα τον χώρο. Αναπτύσσεται αργά και απολαμβάνει να βρίσκεται σε ημισκιερό μέρος, αλλά σε καμία όμως περίπτωση δεν θέλει να έρχεται σε άμεση επαφή με το φως του ήλιου.

shutterstock
shutterstock
  • Η φτέρη

Ενα φυτό που είναι ιδανικό ακόμα και για το μπάνιο σας, γιατί αγαπάει την υγρασία. Θεωρείται ότι ανήκει στην κατηγορία εκείνων με τις καλύτερες επιδόσεις στην εξάλειψη των ρύπων. Ειναι πολύ ανθεκτικό και προσαρμόζεται στο περιβάλλον που τοποθετείται. Χρειάζεται σημεία ημισκιερά και να ποτίζεται μια με δύο φορές την εβδομάδα.

  • Διφενμπάχια

Ενα από τα φυτά με τα χρωματιστά φύλλα του, αφού θα το βρείτε είτε με κίτρινο -πράσινο ή με λευκό -πράσινο. Μεγαλώνει ιδανικά σε σκοτεινούς χώρους, αλλά επιθυμεί παράλληλα και το λίγο φως του ήλιου, για το λόγο αυτό το φιλτραρισμένο φως είναι ιδανικό. Βάλτε για παράδειγμα μια κουρτίνα για να το προστατεύσετε από τις ακτίνες του ήλιου ειδικά τις περιόδους που αναπτύσσει νέα φύλλα, δηλαδή την άνοιξη και το καλοκαίρι.

shutterstock
shutterstock
  • Το σπαθίφυλλο

Ενα φυτό με εντυπωσιακά φύλλα, που μοιάζουν με σπαθιά, με ανάγλυφη επιφάνεια, στην άκρη ενός λεπτού και μακριού μίσχου. Προέρχεται από την Νότια και Κεντρική Αμερική. Προσαρμόζεται εύκολα σε διαφορετικές συνθήκες και ιδιαίτερα σε σπίτια ή γραφεία. Εχει ανάγκη την υγρασία και αναπτύσσεται καλά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

  • Η δράκαινα μαρτζινάτα

Χαρακτηριστικό του φυτού αυτού είναι τα αιχμηρά του φύλλα, που μεγαλώνουν προς τα επάνω. Σε συνδυασμό με το κόκκινο περίγραμμα τους, αυτός ήταν ο λόγος που δόθηκε η ονομασία «δράκαινα» σε αυτό το φυτό. Αρέσκεται να αναπτύσσεται στη σκιά και δεν επιθυμεί την άμεση επαφή με τις ηλιακές ακτινοβολίες.

shutterstock
shutterstock
  • Η πεπερόμια

Ενα φυτό που είναι δημοφιλές στη διακόσμηση των εσωτερικών χώρων χάρη στην ομορφιά του αλλά και στο γεγονός, ότι δεν μεγαλώνει τόσο γρήγορα, ενώ δεν χρειάζεται και ιδιαίτερο φως.

  • Η ορχιδέα

Είναι ένα από τα πιο όμορφα και γοητευτικά λουλούδια, ιδιαίτερα αγαπητά από τις γυναίκες. Αν και αγαπάει το φως, ο ήλιος δεν θα πρέπει να την «χτυπάει» άμεσα. Χρειάζεται περίπου 14 ώρες έμμεσης ηλιακής ακτινοβολίας καθημερινά.  

shutterstock
shutterstock