Η πιο νόστιμη συνταγή για μοσχομυριστά και αφράτα πασχαλινά τσουρέκια!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Απριλίου 2017 11:32

Η πιο νόστιμη συνταγή για μοσχομυριστά και αφράτα πασχαλινά τσουρέκια!

Τα τσουρέκια θέλουν χρόνο και ηρεμία για να γίνουν, για αυτό μην βιάζεστε!

Υλικά:

2 ½ κιλά αλεύρι (Αλατίνη)

10 αυγά

500 γραμμάρια γάλα

½ κιλό και 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη

Μαγιά (από τον φούρνο) – 4 κυβάκια

½ φακελάκι μαστίχα

1 φακελάκι μαχλέπι

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη. Ρίχνουμε στην συνέχεια τα αυγά μας μέσα (ολόκληρα) δηλαδή κρόκο και ασπράδι και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Σε ένα ποτήρι χτυπάμε το μαχλέπι και την μαστίχα με λίγη ζάχαρη και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στο μίγμα μας.

Διαλύουμε στο μισό μας γάλα την μαγιά και την ρίχνουμε και αυτή μέσα στο μίγμα. Τέλος ρίχνουμε τμηματικά το αλεύρι μας με το υπόλοιπο γάλα και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.

Ζυμώνουμε πολύ καλά την ζύμη μας, μέχρι να γίνει αφράτη. Σκεπάζουμε το μπολ μας και την αφήνουμε να «φουσκώσει» για 1 ώρα.

Στην συνέχεια την βγάζουμε από το μπολ, την ξαναζυμώνουμε καλά και την πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε (π.χ. πλεξίδα) την αφήνουμε πάλι να «φουσκώσει» σκεπασμένη για άλλη 1,5 ώρα.

Τέλος αλείφουμε με κρόκο αυγού όλο μας το τσουρέκι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς έως ότου ροδίσει.

Καλή επιτυχία!

my-family.gr

 




00 inkefalonia general ad 300X250