Ανοιξιάτικη τάρτα με φράουλες!
Μπορεί να την φτιάξει και ένας αρχάριος. Θέλει όμως καλά υλικά και φρέσκες, ποιοτικές φράουλες.
Σας προτείνω μια τάρτα κρύα με φράουλες. Γιατί αν βάλουμε τις φράουλες στον φούρνο για ζεστή τάρτα, διαλύονται και κάθονται.
Υλικά
- 1 ζύμη για τάρτες γλυκιές, καλής ποιότητας
- 500 γραμμάρια φράουλες
- 6 αυγά
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 35 γραμμάρια αλεύρι
- 1/2 λίτρο γάλα
- 1 κλωνάρι φυσική βανίλια
- Φύλλα δυόσμου
- Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Απλώστε την ζύμη σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι
- Πρέπει να την ψήσουμε λίγο τη ζύμη μας. Για να μη εκραγεί και φουσκώσει άμορφα, κάντε τα εξής:
- Τοποθετήστε λαδόκολλα πάνω στη ζύμη, βάλτε από πάνω κάτι βαρύ και ψήστε την 30 λεπτά
- Αφήστε την ζύμη στην άκρη
- Τώρα πρέπει να φτιάξουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής, είναι εύκολη
- Ανοίξτε τη βανίλια, πάρτε τους σπόρους και βάλτε τους με το γάλα σε μια κατσαρόλα -Βάλτε το να βράσει
- Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά
- Ρίξτε το ζεστό γάλα σιγά-σιγά πάνω στα αυγά -Ανακατέψτε καλά
- Ξαναβάλτε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά -Ανακατέψτε ώσπου να γίνει παχιά κρέμα. Ετοιμη!
- Ρίξτε την κρέμα ζαχαροπλαστικής πάνω στη ζύμη, αφήστε να κρυώσει
- Σκεπάστε το ταψάκι με διαφάνεια και βάλτε στο ψυγείο να κρυώσει για 2 ώρες
- Πλύντε, καθαρίστε και κόψτε τις φράουλες λεπτές λωρίδες
- Βάλτε την ζύμη-κρέμα σε πιάτο και γεμίστε την με τις φράουλες, αρχίζοντας από τα άκρα
- Διακομήστε με φύλλα δυόσμου και ρίξτε λίγη ζάχαρη άχνη
Και μια πρακτική τοποθέτηση: Για να μην κουράζεστε, ρίξτε τις φράουλες ολόκληρες, είναι πανέμορφες!
Να σας δείξω πώς γίνεται μια ζεστή τάρτα με φράουλες στο φούρνο;