Χρησιμοποιήστε τις καμένες λάμπες αλλιώς - Φτιάξτε βάζα και κηροπήγια [εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017 20:00

Χρησιμοποιήστε τις καμένες λάμπες αλλιώς - Φτιάξτε βάζα και κηροπήγια [εικόνες]

Δεν είναι λίγα εκείνα τα αντικείμενα στο σπίτι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και με άλλους τρόπους πέρα από τους κλασικούς.


Για παράδειγμα, οι λάμπες δεν μας δίνουν μόνο φως.

Οι περισσότερες όταν χαλάσουν καταλήγουν στα σκουπίδια, ενώ μπορούν να μετατραπούν σε υπέροχα διακοσμητικά σπιτιού, αρκεί να υπάρχει διάθεση και φαντασία.

Βάζα

Γεμίστε τους γλόμπους με νερό και τοποθετήστε μέσα ότι λουλούδι επιθυμείτε. Με ανθό ή και χωρίς αμέσως θα αλλάξει η όψη του χώρου. Μπορείτε να τους τοποθετήσετε είτε πάνω σε βάσεις είτε να τους κρεμάσετε.

Κεριά

Η πρώτη χρήση της λάμπας είναι να δίνει φως, αυτό θα συνεχίσει να κάνει και όταν καεί, μετατρέποντας την σε ένα αλλιώτικο κερί. Αυτό που θα χρειαστείτε είναι παραφινέλαιο, φυτίλι και κάτι για να στερεώσετε τα νέα σας κεριά.

Φτιάξτε αερόστατα

Βγάλτε το παιδί από μέσα σας και πιάστε τις μπογιές και τα σχοινιά. Σε αυτή την κατασκευή ο καθένας χρησιμοποιεί ό,τι υλικό έχει και νομίζει πως ταιριάζει. Μπογιές, υφάσματα, κόλλα, σχοινιά, η βάση των ρεσώ είναι πιθανότατα μέσα στη λίστα.

Μπουκέτα

Ενα μπουκέτο από γλόμπους λαμπών είναι σίγουρα ένα πρωτότυπο διακοσμητικό. Ο αριθμός που θα χρειαστείτε είναι αναλόγως το πόσο μεγάλο θέλετε να είναι. Μαζί με τις λάμπες μπορείτε να συνδυάσετε λουλούδια και κλαριά.

Ρίξτε φως

Μέσα σε ένα μεγάλο βάζο τοποθετείστε ένα κερί και καλύψτε το με ένα μικρότερο βαζάκι. Από πάνω βάλτε όσους λαμπτήρες θέλετε. Οι λάμπες συνεχίζουν να... κυκλοφορούν το φως.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250