Ανοιξιάτικη σαλάτα με ωραία χρώματα και γεύσεις!
Από τον Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
- 200 γρ. σπανάκι baby
- 1 μέτριο μαρούλι φριζέ κομμένο σε κομμάτια
- 250 γρ. φράουλες
- 2 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμυδάκι ξερό πολύ ψιλοκομμένο
- 7 κ.γ. ξύδι μπαλσάμικο
- 1 κ.γ. μουστάρδα ντιζόν
- 1 κ.γ. μαγιονέζα
- λίγο αλάτι
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τα κρουτόν
- 3 φέτες ψωμί κομμένες σε κύβους
- 1 κ.σ. λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε τα λαχανικά και τα φρούτα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Κάνουμε μια βινεγκρέτ με τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας μαζί το λάδι, τη μουστάρδα, το ξύδι και τη μαγιονέζα σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
- Ρίχνουμε το λάδι σταγόνα σταγόνα στην αρχή ανακατεύοντας πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να δέσει το μείγμα και μετά λίγο πιο γρήγορα μέχρι να ενσωματωθούν και να γίνει μια ωραία σάλτσα ενώ ανακατεύουμε.
- Αν πήξει πάρα πολύ αραιώνουμε με λίγο νερό
- Με αυτή τη βινεγρέτ ραντίζουμε τη σαλάτα μας.
Για τα κρουτόν
- Ψήνουμε τις φέτες ψωμί σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 10-12 λεπτά σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Τις πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. λάδι και τις αλατοπιπερώνουμε.
- Πασπαλίζουμε τη σαλάτα με τα κρουτόν και σερβίρουμε!
Μοιράσου: