Αυτή είναι η πιο πολύτιμη και ακριβή κορώνα στον κόσμο!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017 14:00

Αυτή είναι η πιο πολύτιμη και ακριβή κορώνα στον κόσμο!

Είναι ένα από τα έξι στέμματα που έχουν σωθεί από την περίοδο της Βασειλίας στη Γαλλία

Το Στέμμα του Λουδοβίκου XV που κυβέρνησε ως βασιλιάς της Γαλλίας από την 1η Σεπτεμβρίου του 1715 μέχρι το θάνατό του στις 10 Μαΐου 1774 κατέχει τον «τίτλο» του πιο πολύτιμου στον κόσμο. Δημιουργήθηκε από τον Λοράν Ροντ τον  βασιλικό δημιουργό κοσμημάτων για τη στέψη του βασιλιά στο 1722.

Λουδοβίκος XV
Λουδοβίκος XV

Η κορώνα αποτελεί μέρος της γαλλικής Crown & Imperial Jewels η οποία είναι μια τεράστια συλλογή των πολύτιμων λίθων που συλλέγονται εδώ και δεκαετίες από τους βασιλιάδες και βασίλισσες της Γαλλίας και εκτίθεται στο Λούβρο.

Ήταν διακοσμημένο με εκατοντάδες πολύτιμα διαμάντια και άλλους πολύτιμους λίθους, ρουμπίνια, σμαράγδια και ζαφείρια. Στο μπροστινό μέρος τοποθετημένο το περίφημο Regent Diamond, ανάλογο με αυτό που υπήρχε στις κορώνες του Κάρολου Χ και του Ναπολέοντα ΙΙΙ.

Στην κορυφή του υπάρχει ένας σχηματισμός από εννέα διαμάντια, ανάμεσά τους και ένα υποκίτρινο Sancy διαμάντι. Η κορώνα του Λουδοβίκου XV είναι μια από τις έξι που έχουν διασωθεί από τους βασιλείς της Γαλλίας. Μετά τον θάντο του Λουδοβίκου τα διαμάντια αντικαταστάθηκαν με κρύσταλλα και σύμφωνα με διάφορες πηγές πουλήθηκαν σε δημοπρασία το 1885 σύμφωνα με τις διαταγές της Τρίτης Γαλλικής Δημοκρατίας.