Δείτε τι περιλαμβάνει το μενού της βασίλισσας Ελισάβετ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2017 11:44

Δείτε τι περιλαμβάνει το μενού της βασίλισσας Ελισάβετ

Μεγάλα τραπέζια, πανάκριβα σερβίτσια, επιβλητικοί πολυέλαιοι, υψηλή γαστρονομία. Τι άλλο θα μπορούσε να φανταστεί κανείς για την ατμόσφαιρα μέσα στην οποία γευματίζει η Βασίλισσα Ελισάβετ, στο Μπάκινγκχαμ;

Πράγματι, μπορεί την εικόνα να συνθέτουν η χλιδή και η πολυτέλεια, το πιάτο της, όμως, κατά γενική ομολογία, είναι πιο απλό απ' ότι θα μπορούσε να φανταστεί κανείς και πολύ πολύ πολύ κλασικό. Η ίδια έχει άποψη για τα πάντα, αγαπημένες συνήθειες, εμμονές στους συνδυασμούς τροφών και... παραξενιές.

Ενας από τους βασικούς κανόνες που ακολουθεί είναι πως το γεύμα της δεν πρέπει να περιλαμβάνει άμυλο.

Σύμφωνα με την Telegraph ο σεφ της βασιλικής οικογένειας, Μαρκ Φλανάγκαν, ετοιμάζει δύο φορές την εβδομάδα ένα προτεινόμενο μενού, το οποίο παραδίδει στη Βασίλισσα κι εκείνη με τη σειρά της επιλέγει ή διαγράφει τα πιάτα.

Επίσης, η βασίλισσα Ελισάβετ δεν είναι καλοφαγάς, δεν τρελαίνεται δηλαδή για το φαγητό. 

Το αποκάλυψε πρροηγούμενος σεφ του παλατιού (Ντάρεν Μακγκράντι), σημειώνοντας, παράλληλά, ότι αυτό δεν ισχύει και για τους άλλους γαλαζοαίματους, όπως για παράδειγμα τον πρίγκιπα Γουίλιαμ που αγαπάει το φαγητό και μπορεί να μιλάει για αυτό ατέλειωτες ώρες.

Ακόμη, η βασίλισσα της Αγγλίας, παρά τα 90 της χρόνια πέρα από τσάι πίνει και αλκοόλ! Και μάλιστα σε καθημερινη βάση.

H Telegraph πάντως δημοσιεύει το πλήρες ημερήσιο διατροφικό μενού της βασίλισσας Ελισάβετ, για όσους θέλουν να ρίξουν μια ματιά: 

  • Το πρωινό

Η Βασίλισσα Ελισάβετ ξεκινάει την ημέρα της με μια πορσελάνινη κούπα ζεστό τσάι Earl Grey ( χωρίς γάλα η ζάχαρη ) και μπισκότα. Έπειτα καταναλώνει δημητριακά και φρούτα. Μερικές φορές επιλέγει τοστ και μαρμελάδα ή αυγά σκραμπλ με καπνιστό σολομό και τρούφα.

  • Πριν το μεσημεριανό

Η Μεγαλειοτάτη πίνει ένα ποτήρι τζιν και Dubonnet (απεριτίφ) με μια φέτα λεμόνι και πολύ πάγο.

  • Το μεσημεριανό

Είναι λιτό και περιλαμβάνει για παράδειγμα ψάρι με λαχανικά, κατά προτίμηση γλώσσα με σπανάκι και κολοκυθάκια. Ενίοτε επιλέγει κοτόπουλο στο γκριλ με σαλάτα, ενώ βασικός της κανόνας είναι ότι απαγορεύονται το ρύζι, οι πατάτες και τα μακαρόνια.

  • Το απογευματινό

Η Βασίλισσα απολαμβάνει καθημερινά μια κούπα τσάι και το απόγευμα, το οποίο σερβίρεται με μικρά σάντουιτς που περιλαμβάνουν αγγούρι, καπνιστό σολομό, αυγό και μαγιονέζα, ή ζαμπόν και μουστάρδα. Από το ψωμί βέβαια αφαιρείται η κόρα προκειμένου να μην έχουν πολλές θερμίδες. Επίσης, απολαμβάνει μικρά σάντουιτς με μαρμελάδα βατόμουρο.

Ακόμα το τσάι σερβίρεται κάποιες φορές με βουτήματα και μπισκότα, με αγαπημένα της αυτά με μέλι, τζίντζερ, φρούτα και σοκολάτα.

  • Το βραδινό

Για το βραδινό επιλέγει φιλέτα βοδινού ή κρέας ελαφιού, φασιανό ή σολομό. Το κρέας σερβίρεται με σος από μανιτάρι, ουίσκι και κρέμα.

  • Το επιδόρπιο

Αυτό περιλαμβάνει φράουλες από το Balmoral ή γλυκά λευκά ροδάκινα από το κάστρο του Windsor. Η Βασίλισσα λατρεύει τη σοκολάτα ( και τη μους σοκολάτας), είτε αυτή προέρχεται από κάποια ακριβή μάρκα είτε όχι.

Νομίζατε ότι φτάσαμε στο τέλος; Λάθος, αφού η Βασίλισσα Ελισάβετ κλείνει πάντοτε την ημέρα της με ένα ποτήρι σαμπάνια!