Κλείνει τις πύλες του για ανακαίνιση το θρυλικό «Waldorf Astoria» - Οι διάσημοι που έμειναν στις σουίτες του [εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2017 11:07

Κλείνει τις πύλες του για ανακαίνιση το θρυλικό «Waldorf Astoria» - Οι διάσημοι που έμειναν στις σουίτες του [εικόνες]

Ενα ξενοδοχείο που έζησε μεγάλες στιγμές στο παρελθόν κλείνει τις πύλες του για να ανακαινισθεί και να επιστρέψει μετά από δύο χρόνια.


Ο λόγος για το θρυλικό ξενοδοχείο «Waldorf Astoria» στη Νέα Υόρκη. 

Το μεσημέρι της Τετάρτης το ξενοδοχείο έκλεισε για μια «ολική ανακαίνιση και αποκατάσταση», που αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το 2019. Τα περισσότερα από τα 1.400 δωμάτια θα μετατραπούν σε διαμερίσματα και έτσι θα μείνουν μόνο αναμνήσεις οι μεγάλες στιγμές του παρεθλόντος με τους αμέτρητους διάσημους που έμειναν εκεί.

Το θρυλικό ξενοδοχείο έχει φιλοξενήσει διάσημους, προσωπικότητες υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένων όλων των αμερικανών Προέδρων από τον Ρούσβελτ μέχρι τον Ομπάμα όπου διέμειναν στην Προεδρική Σουίτα με τα αλεξίσφαιρα τζάμια. H Mέριλιν Μονρόε και η Γκρέις Κέλι έχουν επίσης διανυκτερεύσει, όπως και η Ελιζαμπεθ Τέιλορ.

Το «Waldorf Astoria» με περισσότερα από 40 πατώματα άνοιξε στην Park Avenue το 1931. Το κόστος του είχε ανέλθει τότε στα 40 εκατομμύρια δολάρια (639 εκατομμύρια δολάρια την τωρινή εποχή) γεγονός που το κατέστησε σε ένα από τα πιο ακριβά ξενοδοχεία του πλανήτη εκείνη την εποχή και έτσι πάντα προσέλκυε την πλούσια κοινωνία.

Εξαιτίας του κλεισίματος του ξενοδοχείο του, οι περίπου 1.500 εργαζόμενοι σε αυτό απολύθηκαν. Η κινεζική «Anbang» αγόρασε το 2015 το ξενοδοχείο από την «Hilton Worldwide Holdings Inc», η οποία συνεχίζει μέχρι και σήμερα να το λειτουργεί.

Τα σουβενίρ και τα διάφορα αντικείμενα με την επωνυμία του ξενοδοχείου έγιναν ανάρπαστα από τον κόσμο. «Ό,τι έγραφε "Waldorf-Astoria", έχει εξαφανιστεί. Μπουρνούζια, πετσέτες- δεν έχει μείνει τίποτα», προσθέτει επισκέπτης της τελευταίας ημέρας.

Μάλιστα, το βράδυ της Δευτέρας, το ξενοδοχείο φιλοξένησε το ανοιξιάτικο γκαλά της «Roundabout Theatre Company», όπου μεταξύ άλλων παραβρέθηκε ο ηθοποιός Bryan Cranston, ο οποίος κάποια στιγμή είπε αστειευόμενος: «Καθώς πρόκειται να ξεκινήσει ανακαίνιση, μας έδωσαν εντολή να τα κάνουμε όλα άνω κάτω- θα πάρω πίνακες, θα τους ξεκαρφώσω από τους τοίχους. Θα παλαβώσουμε και θα το καταστρέψουμε το μέρος».  

To ξενοδοχείο παλαιότερα

Φωτογραφίες: ΑP

Πηγή: Κλείνει τις πύλες του για ανακαίνιση το θρυλικό «Waldorf Astoria» - Οι διάσημοι που έμειναν στις σουίτες του [εικόνες] | iefimerida.gr http://www2.iefimerida.gr/news/322251/kleinei-tis-pyles-toy-gia-anakainisi-thryliko-waldorf-astoria-oi-diasimoi-poy-emeinan#ixzz4a9o2lC3N