Πατατούλες ψητές με σκόρδο και παρμεζάνα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017 12:00

Πατατούλες ψητές με σκόρδο και παρμεζάνα

Είναι «πειραγμένες» πατάτες στο φούρνο, θέλουν βούτυρο, σκόρδο, παρμεζάνα και θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα.


Υλικά

  • 700 γραμμάρια πατάτες baby
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • Ρίγανη, βασιλικό ξερό, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 φλυτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Πλύντε καλά και κόψτε τις πατατούλες στα δύο
  • Βάλτε τις σε ταψάκι και προσθέστε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το θυμάρι, ρίγανη, βασιλικό και παρμεζάνα παντού
  • Ρίξτε αλάτι και πιπέρι, ανακατέψτε να πάνε παντού τα υλικά
  • Ψήστε τις πατατούλες για 30 λεπτά, χαμηλώστε λίγο τη φωτιά
  • 1 λεπτό πριν το τέλος ρίξτε το βούτυρο στις πατατούλες, ανακατέψτε
  • Σερβίρετε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό

bovary.gr




00 inkefalonia general ad 300X250