Caipirinha: Η τέλεια Βραζιλιάνα

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012 02:00

Caipirinha: Η τέλεια Βραζιλιάνα

Γιατί πριν μάθεις να χορεύεις την τέλεια samba πρέπει να μάθεις πρώτα να γίνεσαι goal με το cocktail – έμβλημα της Βραζιλίας. Το να φτιάξεις μια caipirinha δεν θέλει και πολλή τέχνη, θέλει να τα πηγαίνεις καλά στη μπάρα του σπιτιού σου ή έστω στην κουζίνα σου. Α, και να έχεις ρούμι. Λοιπόν, τα συστατικά που θα χρειαστείς είναι απλούστατα:

* 1 lime κομμένο στα τέσσερα
* 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
* 2 μεζούρες cachaca

Αν μπλόκαρες που δεν ξέρεις τι είναι cachaca μην άγχεσαι, πήγαινε στην πλησιέστερη κάβα και ζήτα τη με το όνομά της. Είδος από ρούμι είναι μην τρελένεσαι, απλά για να μην φανείς λίγο Ελληναράς μπουρτζόβλαχος μάθε να τη λες σωστά. Κα-σα-σα. Το πρώτο σα είναι παχύ, το δεύτερο λεπτό. Κάνε practice πριν ξεκινήσεις για την κάβα.

Η εκτέλεση τώρα! Παίρνεις ένα ποτήρι, τύπου whiskey, από το σκρίνιο της γιαγιάς σου (τι hipsterικό ποτό θα φτιάξεις χωρίς ένα vintage στοιχείο στο story;) και βάλε μέσα τη ζάχαρη και τα κομμάτια του lime.

Στη συνέχεια, πάτα τα σαν να μην υπάρχει αύριο με ένα γουδάκι σε mini έκδοση – προτίμησε κάτι μεταλικά που έχουν βγει, όχι το ίδιο με αυτό της σκορδαλιάς και κυρίως όχι αφού τη φτιάξεις. Μετά πρόσθεσε μέχρι πάνω παγάκια και ρίξε και την cachaca. Ανακάτεψε καλά και ξεκίνα το μεθύσι.

Μην το δώσεις με την πρώτη στους φίλους σου και τους κάνεις νταμιροκουδούνα. Δοκίμασέ το πρώτα σε σένα και όταν αισθανθείς δυνατός και σίγουρος γίνεσαι ο bar tender της παρέας σου – φιλικά και εκ πείρας στο λέω.

pkool.gr