Απίθανο: Γυμναστήριο - καράβι κατά μήκος του Σηκουάνα στο Παρίσι

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2016 08:49

Απίθανο: Γυμναστήριο - καράβι κατά μήκος του Σηκουάνα στο Παρίσι

Μια από τις καινοτομίες του project είναι ότι οι άνθρωποι που θα γυμνάζονται θα παράγουν την απαραίτητη ενέργεια ώστε να κινείται το καράβι.

 
Το φημισμένο σχεδιαστικό γραφείο Carlo Ratti Associati αποκαλύπτει τα σχέδια ενός καινοτόμου project, που προτείνει την εγκατάσταση γυμναστηριού σε καραβάκι που διασχίζει τον Σηκουάνα στο Παρίσι. Το προτεινόμενο έργο αναπτύχθηκε ως μια συνεργατική πρωτοβουλία, σαν λύση στη ζήτηση των κατοίκων σχετικά με τις αστικές και δημόσιες υποδομές. Ο Ratti εξηγεί ότι το συγκεκριμένο γυμναστήριο αποτελεί καινομία από πολλές απόψεις. Αρχικά, υπάρχουν ήδη ορισμένα τουριστικά καραβάκια που διασχίζουν τον σηκουάνα και ορισμένα από αυτά λειτουργούν ως club, εστιατόρια, πισίνες αλλά κανένα ως γυμναστήριο. Παράλληλα, η άλλη καινοτομία έγκειται στο ότι οι άνθρωποι που γυμνάζονται στο συγκεκριμένο γυμναστήριο, χρησιμοποιώντας τα μηχανήματα θα παράγουν την απαραίτητη ενέργεια ώστε να κινείται το καράβι.

Το προτεινόμενο σκάφος είναι 20 μέτρα και μπορεί εύκολα να φιλοξενήσει 45 άτομα. Διαθέτει μια ξεχωριστή σειρά γυμναστικού εξοπλισμού ARTIS, από την Technogym. Ο εξοπλισμός αυτός αξιοποιεί την ενέργεια που παράγεται,κατά τη διάρκεια της προπόνησης,  τροφοδοτόντας με ενέργεια για την πλεύση του οχήματος. Χάρη στους υδραυλικούς έλικες, το σκάφος μπορεί επίσης να ενεργοποιηθεί για μια μακρά και ευχάριστη κρουαζιέρα κατά μήκος του ποταμού. Τέλος, αυτή η πρωτοφανής εμπειρία μπορεί να ενισχυθεί περαιτέρω με την απίστευτη πανοραμική γυάλινη πρόσοψη, που επιτρέπει την θέαση του αστικού τοπίου της γοητευτικής πρωτεύουσας.

ΠΗΓΗ: http://didee.gr/2016/12/05/aftotrofodotoumeno-gimnastirio-karavi-kata-mikos-tou-sikouana-sto-parisi/




00 inkefalonia general ad 300X250