Εσείς θα τολμούσατε να κάνετε μπάνιο σ' αυτή την πισίνα;

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016 11:18

Εσείς θα τολμούσατε να κάνετε μπάνιο σ' αυτή την πισίνα;


Αντέχετε να κολυμπήσετε σε μια πισίνα σε ύψος 12 μέτρων με γυάλινο πάτο που σας κάνει να νιώθετε ότι «πέφτετε» στη γη, χωρίς, όμως, να πέφτετε;

«Κοντά στον ουρανό».Έτσι διαφημίζει στην ιστοσελίδα του μια από τις πισίνες του το Hotel Hubertus, στο νότιο Τιρόλο, στην Ιταλία. Κι όχι άδικα.

  Οι θαμώνες του ξενοδοχείου που επιλέγουν τη συγκεκριμένη πισίνα για το μπάνιο τους έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν μια παράξενη εμπειρία: Να κολυμπήσουν σε απόσταση 12 μέτρων από το έδαφος. Και μέσα από τον γυάλινο πάτο της να το βλέπουν. Να «πέφτουν» προς τη γη, χωρίς να πέφτουν!

   Το ξενοδοχείο βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Kronplatz (Δολομίτες) και ανακαινίστηκε σχετικά πρόσφατα. Κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης, το αρχιτεκτονικό γραφείο NOA (Network of Architecture) στήριξε σε αντιστηρίγματα από κορμούς τοπικών δέντρων χωρίς τον φλοιό τους, μια πισίνα σε ύψος 12 μέτρων. Τμήμα του πυθμένα της είναι γυάλινο. Οι διαστάσεις της είναι 25 μέτρα μήκος, 5 μέτρα πλάτος και 1,3 μέτρα βάθος. Είναι θερμαινόμενη. Ο γενναίος κολυμβητής, με τη βοήθεια του πέτρινου πλαισίου, έχει την αίσθηση ότι το νερό εξαφανίζεται στο άπειρο.

   Η θέση της πισίνας, η οποία επιπλέει σε ύψος 12 μέτρων από το έδαφος, στην άκρη της δίνει στον κολυμβητή την αίσθηση ότι αιωρείται, χωρίς βάρος,

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ