Σοκολατάκια με αμύγδαλα, σπιτικά

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016 19:31

Σοκολατάκια με αμύγδαλα, σπιτικά

 

Θα σας χρειαστούν τώρα στις γιορτές. Σε κάθε περίπτωση είναι ένα υπέροχο γλύκισμα για ...καθημερινή χρήση.

Υλικά

  • 500 γραμμάρια κουβερτούρα, ποιοτική
  • 400 γραμμάρια αμύγδαλα με τη φλούδα

Εκτέλεση

  • Σε καλό τηγάνι, χωρίς λάδι η βούτυρο, περνάμε τα αμύγδαλα μερικές στροφές, να ζεσταθούν
  • Σε μπαιν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα (ή σε κατσαρόλα, ή σε μπολ, αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος)
  • Προσθέτουμε τα ζεσταμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά ώσπου να καλυφθούν καλά με τη σοκολάτα

  • Στρώνουμε λαδόκολλα και με ένα κουτάλι φτιάχνουμε μικρά βραχάκια
  • Ετσι όπως είναι ακόμη ζεστά, μπορούμε να ρίξουμε από πάνω τριμμένο φυστίκι

  • Τα αφήνουμε λίγο να «σταθούν» και τα βάζουμε στο ψυγείο
  • Στη συνέχεια, διατηρούνται και εκτός ψυγείου, αν ο χώρος δεν είναι πολύ ζεστός

 




00 inkefalonia general ad 300X250