15 σχολεία και Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο που μοιάζουν με μουσεία (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016 17:36

15 σχολεία και Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο που μοιάζουν με μουσεία (εικόνες)

Η εκπαίδευση είναι σημαντική αλλά μερικές φορές λείπει το κίνητρο για να σηκωθεί κανείς από το κρεβάτι και να παρακολουθήσει το μάθημα.


Αν η κατάρτιση και οι γνώσεις δεν αποτελεί ικανό κίνητρο για κάποιους, αυτό δεν ισχύει για τους μαθητές και φοιτητές των παρακάτω σχολείων.

Πρόκειται για σχολεία που θυμίζουν μουσεία και σίγουρα εμπνέουν τους μαθητές και τους φοιτητές τους να αγαπήσουν τη μάθηση.

Σχολείο Ίντιαν Σπρίνγκς, Μπέρμιγχαμ, Αλαμπάμα

Τιμήθηκε με το Βραβείο Σχεδιασμού Εκπαιδευτικών Εγκαταστάσεων του Αμερικανικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτόνων. Το 350 στρεμμάτων οικοτροφείο δένει με τη φύση για ένα κατευναστικό, καλά φωτισμένο περιβάλλον μάθησης.

Ρώσικη σχολή μπαλέτου, Ρωσία

Η πρόσοψη μπορεί να μοιάζει κλασσική αλλά εσωτερικά το ξύλο και το γυαλί εκπέμπουν ένα κατευναστικό και αρμονικό αποτέλεσμα. Βραβεύτηκε ως η καλύτερη σχολή του 2015 από το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής.

Κολλέγιο μουσικής Τόχο Γκάουεν, Τόκιο, Ιαπωνία

Είναι ο νικητής του βραβείου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και την Έρευνα από το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής 2015. Χρησιμοποιεί γυάλινους τοίχους, τσιμέντο και μεγάλες μινιμαλιστικές γραμμές για να δημιουργήσει αίσθηση βάθους.

Γυμνάσιο Ουασέντα, Τόκιο, Ιαπωνία

Το στιλ του κτιρίου είναι κυρίως γκρι αλλά παραμένει ευχάριστο στην όψη. Το αμφιθέατρο έχει επένδυση από γκρι τοίχους και ασπρόμαυρα καθίσματα.

Δημοτικό σχολείο Σούντε, επαρχεία Γκουανγκτόνγκ, Κίνα

Αυτό το δημοτικό σχολείο δημιουργήθηκε από τους αρχιτέκτονες K2LD και το μεγαλύτερο μέρος του ύψους του είναι κατασκευασμένο ώστε να παρέχει σκιά στους κάτω ορόφους από το έντονο φως του ήλιου.

Γυμνάσιο Όρεσταντ, Κοπεγχάγη, Δανία

Αυτό το προοδευτικό σχολείο κάνει χρήση μικτής μάθησης, όπου οι μαθητές και οι δάσκαλοι βασίζονται σχεδόν αποκλειστικά σε υπολογιστές και τάμπλετ. Τα παιδιά συχνά μελετούν μαζί σε ομάδες, μακριά από την παραδοσιακή καθοδηγούμενη διδασκαλία.

Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Νάνγιανγκ, Σιγκαπούρη

Στην καρδιά της πόλης υπάρχει ένα πράσινο σχολείο με κήπο στον τελευταίο όροφο και κλιμακωτούς εσωτερικούς χώρους.

Νηπιαγωγείο Φούτζι, Τατσικάβα, Ιαπωνία

Η ελευθερία είναι το κύριο θέμα αυτού του νηπιαγωγείου, όπου τα παιδιά μπορούν να τρέξουν γύρω από την οροφή και να σκαρφαλώσουν στα δέντρα. Είναι το τέλειο μίγμα της φύσης και ένας ασφαλής χώρος μάθησης για τα παιδιά.

Επαγγελματική σχολή Σρα Που, Καμπότζη

Αυτό το πολύχρωμο σχολείο διδάσκει κυρίως την αριθμητική και την επιχειρηματικότητα σε χωρικούς όλων των ηλικιών.

Διεθνές σχολείο Άιβι Μπάουντ, Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη

Αυτό το μοντέρνο αρχοντικό είναι ένα προοδευτικό σχολείο που διδάσκει ένα πολιτισμικά κατάλληλο πρόγραμμα σπουδών για να βοηθήσουν τα παιδιά να ταιριάξουν με την κουλτούρα της Μπανγκόκ.

Σχολείο Κολασκολαν, Κουνγκσμπακα, Σουηδία

Ακόμη ένα σχολείο που μοιάζει κοινό εξωτερικά. Μόλις όμως μπει κανείς μέσα, οι παστέλ αποχρώσεις των τοίχων και τα φώτα προκαλούν μια λάμψη.

Σχολείο Πένλεϊ και Έσεντον, Αυστραλία

Σε αυτό το σχολείο για κορίτσια, κάνουν χρήση επικλινών τοίχων και φωτεινών χρωμάτων. Τα σχήματα δίνουν μια παιχνιδιάρικη αύρα.

Πανεπιστήμιο TAC SEV, Ταρσός, Τουρκία

Κατά το ηλιοβασίλεμα, η πανεπιστημιούπολη εκπέμπει μια ζεστή πορτοκαλή λάμψη.

Πανεπιστημιακό τμήμα σχεδιασμού, Μελβούρνη, Αυστραλία

Αυτό το πανεπιστημιακό τμήμα σχεδιασμού χρησιμοποιεί τα δέντρα ως δομές μέσα στο κεντρικό αίθριο του κτιρίου. Για να δώσουν περισσότερη αίσθηση Αυστραλίας, χρησιμοποιούν δίχτυα φορτίου για να διαχωρίσουν κάποια τμήματά του.

Νηπιαγωγείο OA, Σαϊτάμα, Ιαπωνία

Αυτό το κτήριο είναι κατασκευασμένο σχεδόν εξ ολοκλήρου από κοντέινερ για πρόσθετη σταθερότητα. Στο εσωτερικό υπάρχει ξύλο και ελεύθερος χώρος για να παίξουν τα παιδιά.

tilestwra.gr