Ξενάγηση στα ... άδυτα του Facebook

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2016 09:59

Ξενάγηση στα ... άδυτα του Facebook


O Mark Zuckerberg, ιδρυτής και CEO του Facebook δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό φωτογραφίες και στοιχεία από τα άδυτα του κέντρου δεδομένων της εταιρείας στη Σουηδία. Βρίσκεται στη μικρή πόλη Λουλέα, η οποία απέχει μόλις 70 μίλια μακριά από τον Αρκτικό Κύκλο και, όπως περιγράφει, κάνει αρκετό κρύο με τη θερμοκρασία να πέφτει στο -50 τις περισσότερες ημέρες.

Σύμφωνα με τον Zuckerberg, το κέντρο δεδομένων, έχει το μέγεθος έξι γηπέδων αμερικανικού ποδοσφαίρου και χρησιμοποιεί σχεδόν 40% λιγότερη ενέργεια από τα παραδοσιακά κέντρα δεδομένων. «Το χειμώνα, όταν η θερμοκρασία "βουτά" στους -30 βαθμούς, η κατάσταση αντιστρέφεται και η θερμότητα από τους διακομιστές ζεσταίνει τα κτίρια», αναφέρει. Ο μεγιστάνας της ψηφιακής τεχνολογίας δεσμεύτηκε πως αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες και πως θα ακολουθήσουν και άλλες τους επόμενους μήνες.

Ο Ζούκερμπεργκ γράφει πως οι εγκαταστάσεις θυμίζουν «sci-fi» ταινία και μιλά με υπερηφάνεια για τα επιτεύγματά του, υπάρχουν όμως κι αυτοί που σημειώνουν το πόσο δυστοπικές και καταθλιπτικές δείχνουν οι φωτογραφίες.

thetoc




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250