Γιατί τα All Star Converse έχουν τις δύο πλαϊνές μικρές τρύπες;

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2016 21:16

Γιατί τα All Star Converse έχουν τις δύο πλαϊνές μικρές τρύπες;

Τα «allstarακια» είναι από τα αθλητικά παπούτσια με τα οποία όλοι, άλλοι λίγο και άλλοι πολύ, έχουμε κολλήσει κάποια περίοδο της ζωής μας. Βέβαια υπάρχουμε και εμείς που όσο και αν περνούν τα χρόνια, φροντίζουμε να έχουμε πάντα τουλάχιστον ένα ζευγάρι στην παπουτσοθήκη της.


Είτε μποτάκι, είτε χαμηλό τα all star, ή Converses, ή Chuck Taylors, ή Chucks, ή Cons, είναι από τα πιο δημοφιλή παπούτσια όλων των εποχών.

Ο σχεδιασμός του είναι χαρακτηριστικός, στην κάθε του λεπτομέρεια και φυσικά θα έχετε προσέξει πως στην εσωτερική πλευρά του παπουτσιού υπάρχου δύο επιπλέον τρύπες, ίδιες με αυτές που χρησιμεύουν για να περνάμε τα κορδόνια.

Κάποια στιγμή λοιπόν θα πρέπει να αναρωτηθήκατε, ποιο σκοπό μπορεί να εξυπηρετούν και ίσως εγκαταλείψατε την προσπάθεια συμβιβαζόμενοι με την ιδέα πως ο λόγος είναι καθαρά αισθητικός...

Λάθος!

Για την ακρίβεια υπάρχουν δύο λόγοι για την ύπαρξη αυτών των τρυπών και δεν κανένας δεν έχει να κάνει με την αισθητική.

Ο πρώτος είναι φυσικά ο καλύτερος «αερισμός» του ποδιού αφού όπως ξέρουμε όλοι όσοι φοράμε αθλητικά παπούτσια και μάλιστα για αρκετές ώρες το πόδι ζεσταίνεται και ιδρώνει. Οι δύο τρυπούλες επιτρέπουν, καθώς περπατάμε, την είσοδο αέρα και βοηθούν το πόδι- εάν δεν φοράμε κάλτσα- να δροσιστεί αλλά παράλληλα αποβάλλουν και τη δυσάρεστη μυρωδιά.

Πολλοί ωστόσο, έχουν αμφισβητήσει την αποδοτικότητα αυτού του τρόπου «αερισμού». Έτσι πολλοί υποστηρίζουν πως για να «λειτουργήσει» θα πρέπει να μην φοράμε κάλτσες

Ο δεύτερος λόγος που μπορεί να υπάρχουν αυτές οι τρύπες είναι για να μπορούμε να πειραματιστούμε με τα κορδόνια των παπουτσιών.