Σύκα με γλυκό κρασί και σοκολάτα!

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016 14:07

Σύκα με γλυκό κρασί και σοκολάτα!

 

Συστατικά

  • 500 γρ. σύκα ώριμα
  • 250 γρ. γλυκό κρασί Σάμου 
  • 30 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 20 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Παίρνουμε τα σύκα και τα κόβουμε στη μέση, δεν τα ξεφλουδίζω αλλά τα πλένω καλά.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το κρασί με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μειωθεί ο όγκος τους και να λιώσει η ζάχαρη.
  • Όταν γίνει κάπως σαν σιρόπι πετάμε μέσα τα σύκα με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Τα αφήνουμε μέχρι να ζεσταθούν καλά και να γίνουν κάπως Al' dente ας πούμε. Με ένα τρυπητό τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα βάζουμε στα πιάτα ή τα μπολ που θα τα σερβίρετε.
  • Το ζουμάκι που έχει μείνει τώρα στο τηγάνι το βράζουμε λίγο ακόμα για να γίνει πιο πυκνό μιας και τα σύκα βγάλανε λίγη υγρασία, και στο τέλος ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα, σβήνουμε το μάτι, ανακατεύουμε λίγο για να λιώσει και με το σιροπάκι αυτό περιχύνουμε τα σύκα.



ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250