Λιπαρό δέρμα: Τρόποι να βελτιώσεις την επιδερμίδα σου

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016 10:36

Λιπαρό δέρμα: Τρόποι να βελτιώσεις την επιδερμίδα σου

Έχεις λιπαρό δέρμα και ενώ έχεις δοκιμάσει τα πάντα δεν βλέπεις βελτίωση στην επιδερμίδα σου; 

Όπως όλες μας γνωρίζουμε το πιο δύσκολο δέρμα είναι το λιπαρό. Δεν είναι μόνο ότι θέλεις τρομερή προσπάθεια ώστε να δείχνει υπέροχο το μακιγιάζ σου, αλλά και μόνο αυτή η αίσθηση στο πρόσωπο σου είναι αρκετή για να σου χαλάσει την διάθεση.

Πως να βελτιώσεις το λιπαρό σου δέρμα:

Μην πλένεις συνέχεια το πρόσωπο σου

Όταν έχεις να κάνεις με ένα λιπαρό δέρμα, σίγουρα η πρώτη σου σκέψη είναι ότι θα πρέπει να πλένεσαι όσο πιο συχνά μπορείς.

Αυτό μπορεί να σε ανακουφίζει, καθώς αισθάνεσαι την επιδερμίδα σου καθαρή και φρέσκια, αυτός όμως είναι ένας από τους χειρότερους τρόπους για να βοηθήσεις το δέρμα σου.

Αντ’ αυτού μπορείς να χρησιμοποιείς μία με δύο φορές την ημέρα ένα καθαριστικό προσώπου, ειδικό για την λιπαρή σου επιδερμίδα με βάση gel.

 
Μην έχεις τα χέρια σου στο πρόσωπο

Κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας, τα χέρια σου έρχονται συνεχώς σε επαφή με την βρωμιά και τα βακτήρια. Οπότε όταν αγγίζεις το πρόσωπό σου, το μόνο που καταφέρνεις είναι να εισχωρήσουν τα βακτήρια στους πόρους σου.

Έτσι δημιουργείτε ακμή και φυσικά επιδεινώνεις την κατάσταση, αντί να την βελτιώνεις.

 
Διάλεξε προσεκτικά τα καλλυντικά σου


Όταν έχεις λιπαρό δέρμα είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις ποια προϊόντα θα πρέπει να βάλεις στο πρόσωπό σου.

Εάν χρησιμοποιείς ένα foundation πλούσιο σε έλαια, δοκίμασε ένα προϊόν με βάση τα ορυκτά. Σε γενικές γραμμές, το καλύτερο μακιγιάζ προσώπου για την δική σου επιδερμίδα είναι εκείνο που δεν περιέχει έλαια.

Επίσης, πολύ καλή επιλογή θα ήταν τα foundation που υπόσχονται ότι δεν δημιουργούν μαύρα στίγματα, άρα δεν θα μπλοκάρουν τους πόρους του δέρματος.

 
Χρησιμοποίησε DIY μάσκες προσώπου


Αν θέλεις να βοηθήσεις αποτελεσματικά το δέρμα σου, η λύση είναι να φτιάξεις μια μάσκα προσώπου με μπανάνα, μέλι και λεμόνι. Και πως μπορείς να φτιάξεις την μάσκα;

Θα χρειαστείς:

    1 ώριμη μπανάνα
    1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
    2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανακατέψεις όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν μία σχετικά λεία κρέμα και να την εφαρμόσεις στο πρόσωπο και τον λαιμό σου.




00 inkefalonia general ad 300X250