Γκουιλίν: Δείτε πού βρίσκεται το «άγνωστο» πιο όμορφο μέρος του κόσμου

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 03 Σεπτεμβρίου 2016 20:57

Γκουιλίν: Δείτε πού βρίσκεται το «άγνωστο» πιο όμορφο μέρος του κόσμου

 

Καταπράσινοι ασβεστολιθικοί βράχοι ξεπετάγονται από το έδαφος σε παράξενα σχήματα. Τοπία που σχηματίζουν εικόνες μοναδικής φυσικής ομορφιάς συνθέτουν το ειδυλλιακό τοπίο του Γκουιλίν (Guilin) που προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες όλο τον χρόνο.

Το Γκουιλίν είναι μια παραδοσιακή κινεζική πόλη με περίπου 700.000 κατοίκους, η οποία καλύπτει μια έκταση 28.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, και βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Αυτόνομης Περιφέρειας Guangxi Zhuang της Νότιας Κίνας.

Η κύρια βιομηχανία του είναι ο τουρισμός, ωστόσο παραμένει μια μικρή, χαλαρή και ήσυχη, αλλά εξαιρετικά δημοφιλής πόλη.

Η φήμη του ως ένα από τα πιο όμορφα μέρη του κόσμου έχει εδραιωθεί εδώ και εκατοντάδες χρόνια από μεγάλες προσωπικότητες - από ποιητές μέχρι αυτοκράτορες.

Οφείλει την ονομασία του στο άρωμα του δέντρου osmanthus (Gui σημαίνει osmanthus και lin σημαίνει δάσος).

Οι υπέροχες φωτογραφίες του επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για είναι ένα μέρος του πλανήτη με αξεπέραστη ομορφιά και δεν έχει κερδίσει τυχαία την ονομασία του λαμπρού μαργαριταριού της Κίνας.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι κατέχει την τέταρτη θέση στη λίστα με τους 10 καλύτερους τουριστικούς προορισμούς της Κίνας, μετά το «χρυσό τρίγωνο» (Πεκίνο, Ξιαν, Σαγκάη).

Η πιο δημοφιλής γραφική περιοχή του Γκουιλίν είναι ο ποταμός Λι που διασχίζει την πόλη, ο οποίος επιλέχθηκε από το περιοδικό National Geographic ως ένα από τα κορυφαία δέκα θαύματα του κόσμου.