Γαύρος τηγανιτός με μυρωδικά!
Από τον Άκη Πετρετζίκη.
Συστατικά
- 1 κιλό γαύρος
- 150 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 2 κ.γ αλάτι
- 1/2 κ.γ πιπέρι
- 1 κ.γ. κύμινο, 1 κ.γ. σκόρδο σκόνη, 1 κ.γ. παπρικα γλυκιά προαιρετικά
- ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ξεπλένουμε κάλα τον γάυρο σε νερό.Στη συνέχεια τον σταγγίζουμε και τον αφήνουμε στην ακρη.
- Ανακατεύουμε τα υλικά για το αλεύρωμα σε ένα μπόλ και βουτάμε εκεί τα ψάρια,έτσι ώστε να παναριστούν πολύ καλα.
- Ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι αρκετό ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.Τηγανίζουμε τα ψάρια μέχρι να χρυσαφίσουν και τα στραγγίζουμε σε απορροφυτικό χαρτί.
Μοιράσου: