Ο άνδρας που έχτισε με τα χέρια του έναν καθεδρικό ναό μέσα σε 53 χρόνια (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016 16:55

Ο άνδρας που έχτισε με τα χέρια του έναν καθεδρικό ναό μέσα σε 53 χρόνια (εικόνες)

Αυτός ο άνδρας έχει αφιερώσει τα τελευταία 53 χρόνια της ζωής του για να οικοδομήσει έναν τεράστιο καθεδρικό ναό εντελώς μόνος του, σε μια ήσυχη γειτονιά της Μαδρίτης.


Ο Justo Martinez έχει αφοσιωθεί στην ανοικοδόμηση του ναού με τα χέρια του και μόνος του, επιδεικνύοντας μια απίστευτη επιμονή και υπομονή.

Ο απλός γεωργός που έχτισε ένα μεγαθήριο

Αν και ο ίδιος ήταν ένας απλός γεωργός, αυτό δεν τον δεν τον εμπόδισε να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει ένα αρκετά απαιτητικό έργο. 

Λίγο καιρό αφού άφησε τη ζωή του αγρότη για να γίνει μοναχός, ο Don Justo αρρώστησε με φυματίωση και ανάγκασε να εγκαταλείψει το μοναστήρι. Τότε υποσχέθηκε να χτίσει μια εκκλησία αφιερωμένη στην Παναγία αν κατάφερνε να επιβιώσει.

Ετσι κι έγινε. Οταν έγινε καλά ξεκίνησε την οικοδόμηση αυτής της εκκλησίας με δικά του χρήματα, σε οικόπεδο της ιδιοκτησίας του.

Ο ναός εχει χτιστεί σχεδόν εξ ολοκλήρου από ντόπια υλικά που κατάφερε να διασώσει από γειτονικά εργοστάσια και οικοδομές, και πλέον βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσής του.

Πρόκειται για έναν ανορθόδοξο ναό, ο οποίος έχει ενθουσιάσει τον κόσμο της περιοχής και ολόκληρης της Μαδρίτης.

Ο σχεδιασμός του είναι βασισμένος στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου, έχει έκταση 750 τ.μ. και ο Don Justo τον έχτισε χωρίς σχέδια μηχανικού. Η μόνη βοήθεια που έχει δεχτεί είναι από ανίψια του και από έναν βοηθό.

Και η πόλη της Μαδρίτης δεν στάθηκε εμπόδιο στο έργο του.

Πλέον, ο Martinez βρίσκεται σε διαβούλευση με αρχιτέκτονα, ο οποίος θα τον βοηθήσει να πάρει άδεια.

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών, το κτίριο θα χρησιμοποιηθεί ως ναός.

Και το παράδειγμα της αφοσίωσης και της επιμονής του Don Justo θα αποτελέσει έμπνευση για πολλούς ανθρώπους, διδάσκοντάς τους να κυνηγούν τα όνειρά τους και να μην το βάζουν κάτω, αφού τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Ούτε καν το να χτίσεις μια εκκλησία με τα χέρια σου.

thetoc.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250