4 απλά κόλπα για να αδυνατίσεις χωρίς κόπο!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2016 10:40

4 απλά κόλπα για να αδυνατίσεις χωρίς κόπο!

Μήπως τελικά σαμποτάρεις εσύ τον ίδιο σου τον εαυτό και δεν μπορείς να ξεφορτωθείς τα τελευταία κιλά που σε ταλαιπωρούν; Όλα είναι στο μυαλό μας λένε και μάλλον έχουν δίκιο!


Τα παρακάτω απλά κόλπα θα σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις και να πάρεις τον έλεγχο στα χέρια σου:


1. Πριν καθίσεις στο τραπέζι να απολαύσεις το γεύμα σου, φρόντισε να συγκεντρωθείς σε αυτό και να μην έχεις το μυαλό σου σε δεκάδες άλλα πράγματα! Το σώμα σου θα πρέπει να είναι σε αρμονία με το μυαλό σου για να καταφέρεις να φας όσο χρειάζεται.

2. Δώσε σημασία στο πώς νιώθεις! Μήπως τρως λόγω άγχους, κούρασης, νευρικότητας ή συνήθειας; Πολλές φορές τρώμε γιατί δεν έχουμε κάτι καλύτερο να κάνουμε ή γιατί πολύ απλά δεν αισθανόμαστε καλά. Δώσε ιδιαίτερη σημασία στα μηνύματα που στέλνει το στομάχι σου και αποφάσισε αναλόγως.

3. Πρόσεχε τις ποσότητες τροφών βάζεις στο πιάτο σου! Οι περισσότεροι άνθρωποι καταναλώνουν ό,τι έχουν στο πιάτο τους ακόμη κι αν δεν πεινούν. Μείωσε, λοιπόν, εξ’αρχής τις ποσότητες και σύντομα θα δεις το δείκτη της ζυγαριάς να παίρνει την κατιούσα.

4. Τελευταίο και πολύ βασικό tip για να καταφέρεις να αδυνατίσεις είναι να μασάς πολλές φορές την τροφή σου. Οι περισσότεροι  καταναλώνουν πολύ γρήγορα το γεύμα τους και δεν αφήνουν χρόνο στον εγκέφαλό τους να δώσει την εντολή της πληρότητας. Ηρέμησε και απόλαυσε με την ησυχία σου το πιάτο σου και μόλις φουσκώσεις άφησέ το στην άκρη!