Milkshake με σοκολάτα, καρύδα και Kahlúa
Υλικά
Για το milkshake:
-2 μπάλες παγωτό salted caramel (αλατισμένη καραμέλα) – θα το βρεις σε μεγάλα super markets
-1/3 της κούπας γάλα
-1 κουταλιά ποτό Kahlúa
-1-2 κουταλιές ρούμι με γεύση καρύδα ή 1-2 σφηνάκια γάλα καρύδας
Για το γαρνίρισμα:
-σιρόπι σοκολάτας
-ένα μεγάλο σοκολατένιο μπισκότο και ό,τι άλλο επιθυμείς
-τριμμένο αμύγδαλο
-ganache σοκολάτας ή frosting σοκολάτας (ή απλώς λίγη κουβερτούρα λιωμένη)
-σαντιγί
Εκτέλεση
Με τη ganache σοκολάτας (ή το frosting ή τη λιωμένη κουβερτούρα, την οποία έχεις αφήσει να κρυώσει λίγο, για να μην «τρέχει») αλείφεις το στόμιο ενός γυάλινου ποτηριού. Πασπαλίζεις με τριμμένο αμύγδαλο το «λερωμένο» με σοκολάτα γείσο του ποτηριού (η διαδικασία που θα ακολουθούσες για να βάλεις αλάτι στο ποτήρι μιας μαργαρίτας). Μπορείς, αντί για αμύγδαλο, να χρησιμοποιήσεις κομματάκια σοκολάτας ή οποιοδήποτε άλλο υλικό της αρεσκείας σου που μπορεί να «κολλήσει» πάνω στη λιωμένη σοκολάτα (ακόμα και μικρά κομματάκια σοκολάτας!).
Ρίχνεις τα υλικά του milkshake στο blender και τα χτυπάς. Σερβίρεις το μείγμα στο γυάλινο ποτήρι. Γαρνίρεις με σιρόπι σοκολάτας, σαντιγί και το μπισκότο (ή ό,τι άλλο επιθυμείς).
Extra tips:
-Για καλύτερη υφή, χρησιμοποίησε πλήρες γάλα.
-Πριν ρίξεις το παγωτό στο blender, άφησέ το για 5 λεπτά έξω να «μαλακώσει».
-Αν το ρόφημα βγαίνει υδαρές, πρόσθεσε παγωτό.
-Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και blender χειρός (ραβδομπλέντερ) για να χτυπήσεις τα υλικά. Αν δεν έχεις, μπορείς ακόμα και με μίξερ ή να χτυπήσεις τα υλικά με το χέρι σου (με σύρμα σε ενα μεγάλο μπολ).
-Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ό,τι ποτήρι σου αρέσει, ακόμα και βαζάκι!
-Θα χρειαστείς ένα χοντρό καλαμάκι για milkshakes!