Γιατί τα κουνούπια τσιμπάνε μόνο εμένα;

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2016 20:00

Γιατί τα κουνούπια τσιμπάνε μόνο εμένα;

Θα σου έχουν πει πολλές φορές ότι είσαι... γλυκοαίματη για αυτό σε προτιμάνε τα κουνουπάκια. Και δεν είναι αστείο, το λένε και οι επιστήμονες.


Μέχρι τώρα οι ειδικοί μας είχαν ενημερώσει ότι η μυρωδιά είναι αυτή που παίζει ρόλο στην προτίμηση που δείχνουν τα κουνούπια σε μερικούς ανθρώπους. Ή το ότι οι έγκυες και όσοι έχουν μεγάλη θερμοκρασία σώματος είναι τα αγαπημένα τους θύματα.

Πλέον όμως σήμερα οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα γονίδια είναι τελικά αυτά που καθορίζουν το ποιος τραβάει πιο πολύ τα τσιμπήματα των κουνουπιών και ποιος τα αφήνει παγερά αδιάφορα.

Είναι δηλαδή θέμα κληρονομικότητας και σύμφωνα με αυτά που έχουν δείξει τα πρώτα αποτελέσματα ερευνών παίζει ρόλο το... ύψος όπως και η ευφυϊα, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ακόμα αναλύσεις σχετικά με αυτό. Παρόλα αυτά δεν έχουν ακόμα ανακαλύψει οι ειδικοί ποια είναι τα χρωματοσώματα που καθορίζουν την κληρονομικότητα αυτή.

Μέχρι να βγει η έρευνα ότι τα κουνούπια τσιμπάνε τους έξυπνους, και να μπορείς τουλάχιστον να περηφανεύεσαι για αυτό, μην ξεχνάς να εφαρμόζεις την ειδική λοσιόν.
Το πλέον σημαντικό είναι να αποφεύγεις να ξύνεις τα τσιμπήματα καθώς μεταφέρεις μικρόβια με τα χέρια σου στην πληγή!




00 inkefalonia general ad 300X250